Lokalne vijesti

23.03.2022

Labinska škola rukometa organizira turnir Labinska republika

Labinska škola rukometa svake godine organizira jednodnevni turnir povodom obilježavanja obljetnice Labinske republike kako bi se na sportski način prisjetili prošlosti rudarenja koje je uvelike obilježio Labin i Labinštinu. Nažalost prošla godina, koja je ujedno bila i 100. obljetnica Labinske republike, prošla je bez turnira zbog svima poznatih razloga koji su uvelike utjecali na sve sportove pa tako i na rukomet. Ove godine Labinska škola rukometa je odlučio proširiti turnir na dvije kategorije tako da će se ove subote 26. 3. održati turnir u kategoriji djevojčica U12, dok će se tjedan dana kasnije, 2. 4. održati turnir u kategoriji dječaka U11. 

Ove subote na turniru će sudjelovati 8 ekipa, ŽRK Samobor, ŽRK Sloga iz Svete Nedelje, ŽRK Murvica iz Crikvenice, RK Liburnija – Opatija, ŽRK Poreč, ŽRK Rovinj, RK Buzet i domaćin turnira ŽRK Rudar. Ekipe će biti podijeljene u dvije skupine te će se u prvom djelu turnira odigrati utakmice po skupinama nakon čega slijedi knock-out faza, odnosno utakmice za plasman.

Osim sportskog programa turnira organizatori su se potrudili organizirati popratne zabavne sadržaje poput lutrije za djecu i mjerenja brzine šuta u kojima mogu sudjelovati svi sudionici turnira ali isto tako i svi posjetitelji. 

Ovim putem zahvaljujemo se svim roditeljima koji su se potrudili osigurati brojne zanimljive nagrade bez kojih lutrija za djecu ne bi bila moguća. (ton – Goran Vlačić), kaže Goran Vlačić, organizator turnira i tajnik Labinske škole rukometa. Turnir u Sportskom centru Franko Mileta počinje u 10 sati, svečanost otvaranja je u 13, a proglašenje najboljih u 16 sati.