Lokalne vijesti

15.04.2022

Angelina Pifar i Lovro Višnjić osvojili 3. mjesto na Županijskoj modelarskoj ligi

Dana 13. 4. 2022. godine, održano je županijsko natjecanje „Modelarska liga“ 2021. /2022. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Potpićnu. Na ovogodišnjoj županijskoj razini sudjelovalo je ukupno 25 ekipa.

Osnovnu školu Vitomir Širo Pajo predstavljale su ekipe „Lolek i Bolek“ (Nola Hrastnik i Ella Tomanjik) te „Rudari“ (Angelina Pifar i Lovro Višnjić) zajedno s učiteljem tehničke kulture Morisom Peruško. Najuspješnija je bila ekipa iz Osnovne škole Finida. Ekipa „Rudari“, koju su predvodili Angelina Pifar i Lovro Višnjić iz Osnovne škole Vitomir Širola Pajo iz Nedeščine osvojila je 3. mjesto, a uspjeh je još i veći s obzirom na činjenicu da su to učenici 5. razreda.

Modelarska liga je ekipno natjecanje po dva učenika od petog do osmog razreda u području modelarstva/maketarstva koju provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama, gdje svaka ekipa u roku od 180 minuta mora izraditi zadani uporabni predmet od drva (šperploče).