Scena

13.05.2022

Ususret Euroviziji: ''Brividi'' Mahmooda i Blanca uz nove ''trnce'' MEDUZA Remixa

Balada „Brividi“ (značenje: trnci) Mahmooda i Blanca predstavljat će Italiju na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije nakon što je pobijedila na 72. izdanju Sanrema. Pjesma na glazbenim servisima obara rekorde te već broji više od sto milijuna slušanja, a dan uoči samog eurovizijskog finala predstavljen je i remix kojeg potpisuje najpoznatiji talijanski elektronski trio – MEDUZA. „Brividi (MEDUZA Remix)“ dostupan je na omiljenim glazbenim servisima.

Podsjetimo, Mahmood je bio je bio glavni favorit talijanskog Sanrema, a zanimljivost je da je, nakon Mije Martini, on prvi talijanski izvođač kojemu je dvaput pripala čast predstavljati Italiju na Eurosongu. Naime, 2019. godine Mahmood je s pjesmom „Soldi” osvojio drugo mjesto na eurovizijskom natjecanju u Tel Avivu, dok je, s druge strane, ovogodišnjom prvim mjestom Blanco kao osamnaestogodišnjak postao najmlađi muški izvođač koji je odnio pobjedu na Sanremu.

Pjesma „Brividi“ koja je u kratkom roku osvojila svijet, a u Italiji odijela titulu najstreamanije u jednom danu, moderna je pop skladba u kojoj se glasovi i perspektive dvojice glazbenika, unatoč 10 godina razlike između njih, savršeno isprepliću u opisivanju svima poznatog straha od toga da nismo dovoljni dobri za našu bolju polovicu. Tekst zajedno potpisuju Mahmood i Blanco, za glazbu i produkciju zaslužan je Michelangelo dok je ovu glazbenu priču priče u spotu oslikao Attilio Cusani.

Dva (naizgled) udaljena svijeta uspijevaju iznijeti dvije različite perspektive: jednu zanesenu, a drugu realističnu, uspjevši pritom izbjeći banaliziranje ljubavi.

Mahmood je jedan od najvećih talijanskih pop kantautora s 12 platinastih i 9 zlatnih naklada u Italiji, 6 platinastih i 3 zlatne naklade u inozemstvu te gotovo sveukupno 1,5 milijardi streamova.

Blanco je jedan od najprepoznatljivijih vokala talijanske scene i glavno glazbeno otkriće 2021. Može se pohvaliti s 28 ostvarenih platinastih 7 zlatnih naklada i čak milijardu streamova postignutih u manje od godinu dana.

Platinasti hitmejkeri MEDUZA nedavno su ostvarili i suradnju s Florence + The Machine (koji su danas predstavili album „Dance Fever“), a krajem svibnja trio stiže u Hrvatsku, u predivnu lagunu Stella Maris u Umagu gdje će kao jedan od headlinera nastupiti na Sea Star Festivalu. Kao jedan od prvih festivala ovogodišnje sezone Sea Star održat će se 27. i 28. svibnja, a publiku će, uz svjetski poznate zvijezde, zabavljati i regionalna imena poput Mimi Mercedez i tam. Više informacija: https://www.seastarfestival.com/