Lokalne vijesti

16.05.2022

Festival umjetnosti i tolerancije – LABINA uz bogat program lokalnih kreativaca

Od 19. do 21. svibnja starogradska jezgra Labina ugostit će Festival umjetnosti i tolerancije – LABINU. Tim povodom danas se ispred palače Negri održala konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni lokalni mladi kreativci. Gradonačelnik Valter Glavičić: (ton - Valter Glavičić). "Svi znate da je tolerancija biljka koja sporo raste i koju treba dobro njegovati, a ja vjerujem da je ona u Labinu našla pravo tlo", kazao je Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije: (ton - Vladimir Torbica). Potporu Festivalu dat će Turistička zajednica Grada Labina, kao i Pučko otvoreno učilište. Govore direktorica Turističke zajednice Astrid Glavičić te ravnateljica Učilišta Renata Kiršić: (ton - Astrid Glavičić - Renata Kiršić). 

Dio programa Festivala LABINA održat će se u Raši, ali i u Općini Sveta Nedelja: (ton - Jasmin Mahmutović - Irene Franković), kazali su na današnjoj konferenciji za medije direktor Turističke zajednice Općine Raša Jasmin Mahmutović te načelnica Općine Sveta Nedelja Irene Franković. Program Festivala umjetnosti i tolerancije svojim će nastupima obogatiti učenici Umjetničke škole Matka Brajše Rašana ispred koje govore ravnateljica Melita Lasek Satterwhite i učitelj Marijan Lincmajer: (ton Lasek Satterwhite - Lincmajer). S nemalim brojem sudionika pridružuje se i Srednja škola Mate Blažine. (ton - Čedomir Ružić), kazao je ravnatelj Srednje škole Čedomir Ružić. Profesorica Amneris Ružić Fornažar, kaže kako će sudjelovati 40ak učenika, a s programom počinju u subotu u 17 sati: (ton Amneris Ružić Fornažar). Ispred Kreativne Akademije Labin govori Zvjezdana Lukšić: (ton - Zvjezdana Lukšić). Na kraju konferencije za medije dva recitala izvela je Alessia Juričić, učenica srednje škole Mate Blažine. 

Podsjećamo, Festival umjetnosti i tolerancije – LABINA imat će i humanitarni karakter. Ulaznice se neće naplaćivati, ali će na svim lokacijama biti postavljene donatorske kutije za nabavku mamografa. Kažimo i da će Festivalu u srijedu, 18. svibnja prethoditi svečano otvorenje Teatrina, koje će svojim nastupom uveličati HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, učitelji Umjetničke škole Matka Brajše Rašana te Elis Lovrić.