Lokalne vijesti

17.05.2022

Međunarodni dan muzeja - besplatan ulaz u Narodni muzej Labin i Memorijalnu zbirku Matije Vlačića Ilirika

Povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, Narodni muzej Labin omogućuje posjetiteljima besplatan ulaz u Muzej i posjet stalnom postavu, kao i Memorijalnoj zbirci Matije Vlačića Ilirika. 

Tijekom dana muzej će posjetiti medijska grupa labinskih srednjoškolaca koji će, pod vodstvom grafičke dizajnerice Ane Tavić, kreirati sadržaje za komunikacijski kanal profil #museumlabin. Nakon stručnog vodstva postavom uz kustosicu Olju Višković, mladi će korištenjem digitalnih tehnologija stečeno znanje i utisak reflektirati putem video sadržaja koji će biti postavljen na službenom kanalu i tako služiti njihovim vršnjacima za daljnje istraživanje labinske baštine. Muzej će posjetiti i povijesna grupa Osnovne škole Ive Lole Ribara koji će, osim stručnog vodstva stalnim postavom, prezentirati svoj dosadašnji rad na temi srednjovjekovnog Labina i njegovih palača, od kojih je u palači Battiala Lazzarini smješten Narodni muzej, dok je u palači Franković Memorijalna zbirna Matije Vlačića Ilirika. Rad na istraživanju povijesti Labina postavit će se na službene stranice Pučkog otvorenog učilišta i Škole kako bi bio dostupan za daljnje korištenje i razumijevanje povijesti Labina. 

Radno vrijeme Narodnog muzeja Labin ovog tjedna bit će prilagođeno popratnim događanjima Festivala umjetnosti i tolerancije - LABINA, od kojih će se neka održavati i u prostoru Muzeja. Narodni muzej Labin bit će, od srijede do nedjelje, otvoren od 11:00 do 17:00 sati.