Lokalne vijesti

23.05.2022

Nordijsko hodanje u Parku skulptura Dubrova

U organizaciji Turističke zajednice Grada Labina pozivamo vas na nordijsko hodanje u nedjelju 29. 5. 2022. u 10:00 sati s polazištem ispred „Kockice“ na Dubrovi.

Nordijskim hodanjem aktivira se 90 posto mišića, a jedini drugi sport kojim se to postiže je plivanje. U odnosu na klasično hodanje, nordijski tip sa štapovima sagorijeva čak do 40 posto više kalorija, a višak kilograma se topi.

Aktivirajući i ruke, uz noge, ravnomjerno se raspoređuje težina među njima i različitim grupama mišića cijelog tijela, te se aktivira i gornji dio tijela koji je klasičnim hodanjem zapostavljen. Time se, kroz korištenje štapova, tijelo tjera prema naprijed, održava se pravilno držanje i raspon pokreta ramena i ruku kakav bi trebao biti kod prirodnog hodanja. Također, aktivnim i dinamičkim korištenjem štapova, zamjetno se povećava intenzitet hodanja.

Ukratko: dođite, probajte i uvjerite se u funkcionalnost hodanja sa štapovima.
Provedite lijepo jutro u našem Parku prirode Dubrova okruženim sa 76 kipova raznih umjetnika, gdje će vas Silvija Jakovčić kineziolog. mag.prof. provesti kroz šetnju i klasičan trening koji se inače održava na Dubrovi.

Program:

- Staza duga cca 5km
- Uvod, malo povijesti i metodika nordijskog hodanja
- Vodič raspolaže sa 18 pari štapova, ostali slobodno povedite svoje (makar i planinarske štapove)
- potrebno je dobro opće zdravlje, radi sunca i same aktivnosti za ovu dionicu
- ponijeti kremu za sunčanje, naočale, kapu i vodu

Potrebne su prijave na mail adresu: tzg.labin@pu.t-com.hr ili na broj telefona 052/ 855 560.