Scena

13.06.2022

Mangroove, One Possible Option i La Passionaria na Glazbenom rudniku kod Šohta!

Nakon uspješnog prvog, ovog vikenda u Labinu održat će se drugo izdanje novog koncertnog projekta Glazbeni rudnik!

U subotu 18. 6. s početkom u 20 sati na Pjacalu kod labinskog rudarskog Šohta nastupit će tri benda.

Iz Zagreba nam dolazi Mangroove, odnosno Leo Beslać i Slivio Bočić te Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji se s trećim albumom „Sami“, objavljenim krajem 2015. godine, potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnijih pop sastava. Mangroove, One Possible Option i La PassionariaGodine 2018. za Aquarius records objavili su četvrti album „Srce“, s kojim su zaslužili nominaciju za Rock Off pop izvođača godine. Album je također nominiram za Porin za najbolji album klupske glazbe. Mangroove svoje koncerte pretvara u glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku, putovanje koje i danas traje i tko zna gdje će ih odvesti.

Drugi gosti dolaze iz Rijeke i dragi su prijatelji labinske publike. One Possible Option riječki je alt electro rock bend, koji je albumom ''No King'' (Croatia Records, 2020) napravio poprilične valove na domaćoj rock sceni.

Njihov prvijenac je zaradio odlične kritike svih domaćih renomiranih kritičara, našao se na najvažnijim listama najboljih izdanja 2020. godine te bendu zaradio 12 nominacija i 4 nagrade. One Possible Option svojim modernim i unikatnim pristupom miješa elektroniku, odlične aranžmane i melodije sa sirovom energijom rocka. A zbog prepoznatljive energije na bini i vokalne izvedbe, njihovi nastupi uživo su već neko vrijeme ono gdje ovaj bend ponajviše osvaja publiku.

Publici će se predstaviti i domaćini, grupa La Passionaria. Labinski je to rock bend koji postoji svega 2 godine, a prvi nastup zabilježili su prošle godine na istom mjestu u sklopu promotivnog koncerta Labinske scene. Sviraju rock glazbu i njeguju „ex Yu“ zvuk, a pjevaju na hrvatskom.

Ovaj događaj organiziraju labinske udruge Labin Art Express XXI i Udruga IKS, a pokrovitelji su HGU, Ministarstvo kulture i medija te Grad Labin.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji putem sustava Eventima i u Rock Caffeu Labin po cijeni od 40 kn.