Scena

14.06.2022

Ovog ljeta 22. sezona Kazališta Ulysses

Koncertom istarskih glazbenika na Malom Brijunu 16. srpnja počinje 22. sezona Kazališta Ulysses. Ovog ljeta na Brijunima bit će izvedeno niz vrhunskih predstava iz prošlih sezona, kao i premijera predstave ”Tramvaj zvan želja” koja se radi zajedno s Beogradskim dramskim pozorištem. Premijera predstave rađene po tekstu Tennesseeja Williamsa bit će na Malom Brijunu 27. kolovoza, redateljica je Lenka Udovički, a igraju vrhunski glumci beogradskog kazališta među kojima su između ostalih Branka Katić, Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec, Nada Sekulić i drugi.

U srpnju će Kazalište Ulysses ugostiti Zijaha Sokolovića s predstavom ”Lijevo desno glumac”, a bit će izvedena i 1650. izvedba njegove predstave ”Glumac je glumac”. Ulysses će između brojnih uspješnica iz bivših sezona igrati predstavu ”Shakespeare ljetne noći – varijacije”, a predviđena su u srpnju i dva koncerta, Damira Urbana i Rade Šerbedžije. Igrat će se i nagrađivana predstava ”Tko se boji Virginije Woolf”, a posljednjeg dana srpnja na Velom Brijunu bit će izveden autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić ”Cabaret Valeska”.

U kolovozu Kazalište Ulysses igrat će Ionescovog ”Nosoroga”, a s tom predstavom bit će 5. kolovoza otvoren regionalni kazališni festival Ruta Grupa Triglav, u sklopu kojeg predstave izvode kazališta iz zemalja regije. Bit će to prilika vidjeti uspješne predstave i projekte kazališta koja već nekoliko godina zajednički organiziraju ovaj festival. 

Na Velikom Brijunu bit će izveden i autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić ”Zemlja vukova”, a koncerte na Malom Brijunu imat će Pips, Chips & Videoclips i Hladno pivo. Vjerna publika svih Ulyssesovih sezona imat će priliku vidjeti i najdugovječniju predstavu ovog kazališta, Shakespearovog ”Kralja Leara”, a nakon nekoliko izvedbi premijerne predstave ”Tramvaj zvan želja” ovogodišnja sezona završit će 30. kolovoza koncertom virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog.