Novosti

29.06.2022

Kaštel Morosini - Grimani u Svetvinčentu slavi 10 dana rođendana!

Deset dana rođendana obilježava se i ove godine u kaštelu Morosini-Grimani! Nakon još jedne izazovne godine, desetodnevna proslava 2. rođendana Kaštela Morosini – Grimani, od 1. do 10. srpnja donosi vam atraktivne dnevne i večernje sadržaje za posjetitelje svih dobnih skupina.

Dnevni i večernji programi, promotivne cijene ulaznica, kviz pod zvijezdama, filmska noć za djecu, slasno stručno sljubljivanje lokalnih proizvoda i vina, a tu je i veliki nastup naše najveće regionalne zvijezde: Maria Lipovšek Battifiace uz kojeg ćemo se zasigurno nasmijati i zajedno zapjevati.

Posljednji dan, ujedno i finalni, posvećen je svim obiteljima! U večernjim satima vodit će se natjecanje putem kojeg tražimo nove vladare kaštela. Pravi viteški izazovi (te poneki damski za mame) odigrat će se 10.srpnja. Nagrada je zaista vrijedna svakog truda - titula uz koju idu sve moguće plemićke povlastice na čak sljedećih godinu dana! Ako i ti želiš sudjelovati u borbi za povlastice, javi im se u inbox ili na info@grimanicastle.com.

Dnevni program je edukativno – zabavnog karaktera. Program tako sadrži: radionicu kovačnice gdje će biti moguće naučiti izraditi kartonski oklop i mač, verižnjaču i ostale srednjovjekovne alate. Uz majstora Marija koji će voditi radionice, popravljat će se stari trebuchet, naučiti kako mačevati, a tema će biti i srednjovjekovna moda uz izradu vlastitih kožnih modnih dodataka. Osim toga, svakog dana bit će tu i brojne nagrade te druga iznenađenja.

U navedenom razdoblju rođendanskih deset dana, od petka 1. srpnja do nedjelje, 10. srpnja, u radnom vremenu od 10 do 18 sati, posjetitelji imaju priliku razgledati novoobnovljeni kaštel, okušati se u avanturističkoj Escape Castle igri, pogledati vrijednu zbirku oružja „Ferlin“, te zabaviti se i podružiti s vitezovima kroz brojne aktivnosti.

Za više informacija posjetite web-stranicu www.grimanicastle.com , a za cijeli program i svakodnevne aktivnosti i nagradne igre zapratite Facebook stranicu Morosini-Grimani Castle Svetvinčenat te istoimeni instagram profil.

Proslavimo zajedno 2. rođendan i vidimo se od 1. do 10. srpnja u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu!