Lokalne vijesti

05.07.2022

Mimika uvela posjetitelje u neke nove glazbene dimenzije

Naizgled sasvim obična nedjelja u Parku skulptura Dubrova odvijala se u sklopu PIKNIK 2022 eventa koji je zamišljen kao ležerno druženje uz glazbu. Iako je događaj bio prvotno planiran u svibnju kad ga je omela kiša, održao se 3. srpnja u nešto smanjenom obliku. Centralni događaj bio je nastup sadašnjih i prošlih članova Mimika orkestra koji su u eksperimentalnoj verziji izveli set glazbe baziran na kulturi ruševina i reinvencija Mediterana inspiriran Parkom skulptura Dubrova. Set se sastojao od glazbenih tema s najnovijeg albuma Mimika orkestra permutiranih u eterične zvučne krajolike, solističke improvizacije i vokalne melodije, a izravno se prenosio na Radio Rojcu.

Mimika Orchestra je alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima koji vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Sastavljen od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike, ovaj 20-eročlani orkestar izvodi Murtićevu trans - idiomatsku glazbu, koja slušatelje odvodi na pustolovinu, u kojoj se jazz stapa s drugim glazbenim vrstama i umjetničkim formama, pripovijedajući antropološke, kulturološke i mitološke priče prošlosti i budućnosti. U Dolcu su jučer nastupali u nešto smanjenom obliku no bez obzira prenijeli su snažnu energiju probranoj publici koja je sinoć uživala u psihodeličnim melodijama glazbenika i impozantnom vokalu Maje Rivić.

Program je suradnja Parka skulptura Dubrova i Velvet Festivala. Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije, a promocijski ga je podržala i Turistička zajednica Labin Rabac.