Scena

05.07.2022

Koncertna poslastica: Matija Cvek ove subote stiže na Ljetnu pozornicu Opatija

Kao posebna gošća na pozornici će mu se pridružiti i Eni Jurišić

Na krilima Porinom nagrađenog debitantskog albuma, Matija Cvek u pratnji svog benda The Funkensteins ove subote, 9. srpnja, dolazi na Ljetnu pozornicu u Opatiji. Kao posebna gošća, na pozornici će mu se pridružiti i Eni Jurišić, s kojom je ostvario izniman duet “Trebaš li me”, koji već mjesecima ne silazi s radijskih top-lista.

U posljednjih nekoliko godina ovaj se glazbenik i autor ističe kao jedno od najbrže rastućih glazbenih imena nove generacije. Svoju uzlaznu putanju započinje već s prvom pjesmom, baladom “Visine”, kojom osvaja širu publiku, nakon čega slijedi niz uspješnih i zamijećenih singlova poput pop-funk pjesme “Praviš me ludim”, funk poslastice “Probudi se”, nastale u suradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem iz TBF-a, piano balada “Nasloni se” s Matijom Dedićem…

Kao kruna njegove dosadašnje karijere ističe se debitantski album “Izbirljivo i slučajno”, objavljen u travnju prošle godine, koji je očarao i publiku i kritiku te se istaknuo kao jedno od ponajboljih pop izdanja domaće glazbene scene. U prilog tome govori i činjenica kako je upravo ovaj album ovogodišnji dobitnik nagrade Porin u kategoriji Najbolji pop album godine, dok je za pjesmu “Ptice” Matija Cvek nagrađen i Porinom za Najbolju mušku vokalnu izvedbu.

Ovaj iznimni glazbenik nastavlja svoj uzlazni glazbeni put, na kojem posebnu čar nose njegovi energični nastupi, ispunjeni funk, pop i R&B zvukom koje donosi sa svojim bendom The Funkensteins. Kao jedna od ključnih koncertnih postaja ovog ljeta bit će im upravo Ljetna pozornica Opatija: “Presretan sam da imam priliku nastupati na jednoj od najljepših pozornica. Uzbuđen sam i vjerujem da će to biti lijepi početak naše male ljetne turneje”, otkrio je Matija Cvek.

Matija Cvek & The Funkensteins na Ljetnu pozornicu Opatija sa svojim energičnim koncertnim spektaklom stižu ove subote, 9. srpnja. Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice su dostupne u prodaji putem sustava Eventim.