Scena

19.07.2022

Vrhunac ''Ljeta na Ljetnoj'' - legendarni Tom Jones zaveo opatijsku publiku!

Najiščekivaniji koncert „Ljeta na Ljetnoj 2022.“, u organizaciji Festivala Opatija, sinoć (18. srpnja) je održan na rasprodanoj Ljetnoj pozornici u Opatiji

Legendarni pjevač, trenutno na europskoj turneji kojom promovira svoj 41. studijski album „Surrounded by Time“ izdan prošle godine, koncert je otvorio upravo pjesmom „I'm Growing Old“ s tog albuma.

Na bezvremenske hitove u osvježenom aranžmanu: „What's new pussycat?“, „It's Not Unusual“, „Green Green Grass of Home“ i „Delilah“ publika je uglas pjevala i plesala, da bi potom ponovno opčinjeno slušala „smirenije“ izvedbe Cohenove „Tower of Songs“ i novije bluzerske „Lazarus Man“ i „Talking Reality Television“. Legendarni hit „Sex Bomb“ također je počeo prigušeno, da bi naposljetku, na oduševljenje publike, eksplodirao u intenzitetu Jonesovog glasa. Nakon gotovo dvosatne svirke finale koncerta obilježili su hitovi „You Can Leave Your Hat On“ Randyja Newmana, Princeov „Kiss“ i „Great Ball of Fire“ Jerryja Lee Lewisa, Jonesovog najvećeg glazbenog idola.

Ispisana je još jedna divna stranica koja će ući u glazbenu povijest Opatije i Ljetne pozornice: svjetska glazbena legenda Sir Tom Jones održao je izvrstan koncert u Opatiji koji će svima ostati dugo u sjećanju“, naveo je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Simpatičan i dobro raspoložen Tom Jones, uz odličan prateći bend, predstavio je gotovo svaku pjesmu čije su interpretacije jednako impresivne kao i u trenutku kada su izdane, bilo da se radi o funky, blues ili rock aranžmanima. Ovaj 82-godišnji „mladić“ pokazao je još jednom svu moć svog markantnog glasa koji se snažno odupire prolaznosti, iznova potvrđujući da će njegovi hitovi pratiti i mnoge nadolazeće generacije.Fotografije: Foto Luigi, Opatija