Lokalne vijesti

20.07.2022

Je li NK Jedinstvo-Omladinac pred gašenjem?

Nogometni klub Jedinstvo Omladinac iz Nedešćine, nakon dugo vremena ponovno je bio tema na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Svete Nedelje. Naime vijećnik Demokrata Robi Čalović, biši igrač i trener kluba rekao je kako je Jedinstvo Omladinac doveden pred zid, da mu prijeti gašenje te kako je izostala pravovremena reakcija načelnice. „Predsjednik, Uprava i Izvršni odbor podnijeli su ostavke i ako se nešto ne pokrene izgubit ćemo jedan klub. Bila bi tragedija da klub ide u likvidaciju, spasimo barem pionire“, kazao je Čalović. 

Ustvrdio je i kako klub ima na računu 45 tisuća kuna, ali da je u startu od dobivenih 187 tisuća kuna općinske potpore bio u minusu 50 tisuća kuna zbog dugova koji su naslijeđeni. Općinska načelnica Irene Franković bila je i više nego jasna: (ton – Irene Franković 1).  

Načelnica Franković poručila je i kako je za rad svake udruge odgovoran predsjednik i uprava te da se ona kao izvršna vlast nema pravo miješati u rad kluba tre dodala: (ton – Irene Franković 2).  U raspravi je vijećnik Demokrata Mladen Vlačić poručio kako klub treba sačuvati, dok je vijećnik IDS-a Aleksandar Klapčić kazao kako se stanje u Nogometnom klubu Jedinstvo Omladinac može preslikati i na stanje u općini.  

Ovo sada nam je slika vođenja kluba u posljednjih dvadeset godina, na čast svim sadašnjim i prijašnjim vijećnicima i čelnicima. Sada više nema rasprave u kojoj će se ligi igrati, već da se klub održi na životu“, poručio je Aleksandar Klapčić.