Lokalne vijesti

03.08.2022

Na Špini predstava za djecu i mlade ''Velika tvornica riječi''

Sutra u 21 sat na pozornici kod Špine Festival MOLI donosi  još jednu kazališnu poslasticu za djecu i mlade! U Labin dolazi kazalište Mala Scena s predstavom “Velika tvornica riječi” (5+). Predstava ističe ljepotu jezika te njihovu snagu i povezanost s našiim unutarnjim emocionalnim svijetom - ovisno o tome kakve riječi koristimo i kako ih izgovorimo, možemo druge povrijediti, usrećiti, s njima se povezati ili prekinuti odnose. Uz to, predstava progovara i o konzumerizmu, nježnosti,ljubavi, željama i hrabrosti da pokušamo nešto čega se bojimo i ne dopustimo da nas strah sputava. 

 
Dječak Fileas živi u zemlji u kojoj se riječi kupuju. Ponekad se love mrežicama za leptire, bacaju se po smetlištu pa tamo ponekad možeš naići i na neku lijepu, odbačenu riječ. Fileas je zaljubljen u Silvu i htio bi joj iskazati svoju ljubav, no za takve posebne, velike i lijepe riječi, on nema novaca. Takve riječi mogu koristiti samo bogati, a oni se pak njima razbacuju. Ostali svoje osjećaje pokazuju pogledom, djelima, smiješkom. Ili nekim običnim riječima, ali jako posebno i pažljivo izgovorenima. Hoće li Silva prepoznati njegovu namjeru ili će odabrati dječaka koji za sve velike riječi ima novaca? 
 
Ova divna priča ispunjena magičnom glazbom Borne Ercega u režiji fantastične Morane Dolenc bit će jedno posebno kazališno iskustvo za cijelu obitelj koje se ne zaboravlja! Predstava je nastala prema slikovnici “La grande fabrique de mots” Agnes de Lestrade s ilustracijama Valerie Docampo. Festival MOLI organizira Umjetnička organizacija KOVA, u suradnji s Gradom Labinom, uz potporu Turističke zajednice Grada Labina. Projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Festival MOLI je dio programa Labin Art Republike 2022.