Novosti

03.08.2022

Na 47. Trci na prstenac 16 konjanika

Na ovogodišnjoj 47. Trki na prstenac, koja će se u Barbanu održati 21. kolovoza nastupit će 16 konjanika, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen program Trke na prstenac. Program službeno počinje u petak, 19. kolovoza  podizanjem zastave Trke na prstenac, a dan nakon toga u subotu će se na trkalištu Gradišće održati Trka na viticu.  "Glavna  47.Trka na prstenac održat će se u nedjelju, 21. kolovoza s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske televizije.“, najavio je predsjednik Društva Trka na prstenac Aldo Osip.  

 
Načelnik Općine Barban Dalibor Paus, kazao je kako će posjetitelji, nakon dvije pandemijske godine, ove godine moći uživati u Trci na prstenac kakva je nekada bila, „ali još i puno, puno bolja“. „Za sve koji vole Trku, bit će sigurno puno uzbuđenja i zabave. A bit će i vrlo neizvjesno do samog kraja tko će biti ovogodišnji pobjednik Prstenac i Vitice,“ naglasio je Dalibor Paus, načelnik Općine Barban. Na ovogodišnjoj Trci očekuje se velik broj uglednih gostiju iz svijeta politike, kulture, gospodarstva te javnog života, a bit će pozvani i predstavnici  zakonodavne te izvršne vlasti Republike Hrvatske. 
 
Tradicionalno se očekuje dolazak župana Istarske županije, kao  i istarskih gradonačelnika i načelnika susjednih te prijateljskih barbanskih općina.  47. Trka na prstenac održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te se očekuje njegov dolazak i da slavodobitniku preda Štit Predsjednika Republike. Uz glavni program Trke na viticu i Trke na prstenac, pripremljen je i bogat zabavni program. U subotu  nastupaju Gustafi, Alen Vitasović, Šajeta i Elio Pisak, a u nedjelju Jole i The Night Express bend.