Novosti

22.09.2022

Alen Klabot ponovno imenovan ravnateljem Policijske uprve Istarske

Nakon provedenog internog oglasa za imenovanje rukovodećih policijskih službenika/ca u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske uprave, Alen Klabot je ponovno imenovan načelnikom Policijske uprave istarske. Rješenje o imenovanju jučer  mu je uručio načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti i pomoćnik glavnog ravnatelja policije Miljenko Radnić. 

 
Čestitajući Alenu Klabotu na imenovanju, pomoćnik glavnog ravnatelja policije istaknuo je kako vjeruje da će načelnik policijske uprave opravdati povjerenje koje su mu dali potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina. 
 
''Imate puno povjerenje i potporu Ravnateljstva policije u svom radu te se nadam da ćete opravdati i očekivanja građana te jedinica lokalne i područne samouprave po pitanju suradnje i zaštite njihovih interesa'', rekao je Miljenko Radnić. 
 
''Drago mi je što sam dobio priliku i narednih pet godina biti na čelu Policijske uprave istarske te ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je dano. Zajedno sa svojim timom poduzet ću sve što je potrebno da se žitelji Istre osjećaju sigurno i da Istra ostane sigurna turistička destinacija za domaće i strane turiste'', rekao je načelnik Klabot i naglasio kako će jedna od prvih aktivnosti biti rad na povećanju kadrovske popunjenosti Policijske uprave istarske i poboljšanju statusa policijskih službenika. 
 
Alen Klabot diplomirani je kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1988. godine kao policajac u Jedinici za posebne namjene. U svom dugogodišnjem radnom stažu najviše vremena proveo u Antiterorističkoj jedinici Lučko, u kojoj je obavljao različite funkcije, a čak 11 godina bio je zapovjednik jedinice, sve do 2015. godine, nakon čega je raspoređen na radno mjesto zamjenika zapovjednika specijalne policije MUP-a. Od 2017. godine bio je načelnik Policijske uprave istarske, a 2019. godine privremeno je raspoređen na radno mjesto zapovjednika Zapovjedništva specijalne policije, s kojeg se u svibnju ove godine vratio u svoj manda načelnika Policijske uprave istarske. Završio je brojne edukacije u Hrvatskoj, Njemačkoj i SAD-u. Za svoj rad i doprinos u Domovinskom ratu zaprimio je brojna odlikovanja, između ostalih, Red kneza Domagoja, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog trolista, Red hrvatskog pletera, Spomenicu domovinskog rata, medalju Bljesak i medalju Vukovar.