Scena

05.12.2022

Promocija knjige ''Život s Idi(j)otima'' i dokumentarnog filma ''Tusta''

Labinska Udruga IKS, u povodu 10. godišnjice smrti Branka Črnca Tuste, prerano preminulog frontmena grupe KUD Idijoti, organizira promociju knjige „Život s Idi(j)otima“ i projekciju dokumentarnog filma „Tusta“.

U četvrtak, 8. 12., u Gradskoj Galeriji Labin pri Pučkom otvorenom učilištu Labin, s početkom u 18 sati, gost/autor Nenad Marjanović Fric predstavit će svoju autobiografsku knjigu „Život s Idi(j)otima“. Predstavljanje knjige moderirat će Morin Kudić.

Nakon promocije knjige uslijedit će projekcija dokumentarnog filma „Tusta“ redatelja Andreja Koroljeva, koji govori o pulskoj grupi Kud Idijoti te njihovom legendarnom pjevaču. U ovom filmu ima suza i smijeha, puno emocija, a sav taj naboj eksplodira na kraju kada se opisuju zadnji dani života Tuste koji se razbolio od raka.

Program će trajati od 18-22 sata, uz potporu Grada Labina, Pučkog otvorenog učilišta, Rock Caffea Labin te labinske craft pivovare Labona.

Nakon završetka promocije u labinskom Rock Caffeu organiziran je afterparty i slušaonica pjesama grupe Kud Idijoti.

O piscu:

Nenad Marjanović dr Fric muzičar, novinar, pisac rođen je 1964. godine u Puli. Najpoznatiji je kao član kultne postave benda KUD Idijoti u periodu 1985—2000. godina. Snimio je desetak albuma, devet s bendom KUD Idijoti te jedan s bendom Besposličari.

Pisanjem se bavi od 1991,. godine od kada pod pseudonimom Dario Mlakar piše za Novi list, suradnik je Starta nove generacije, Vremena zabave i dugogodišnji kolumnista Glasa Istre. Jedan je od pokretača fanzina Čempress i radijske emisije Mali mrak. Radijski je i televizijski voditelj prepoznat u javnosti kao vrhunski satiričar. Jedan je od pokretača najpoznatijeg istarskog web-portala Regional Express, urednik i voditelj satirične televizijske emisije Sistematski pregle. Autor je brojnih kratkometražnih igranih filmova. Život s Idi(j)otima je njegova treća objavljena knjiga dok je četvrta knjiga Topnički dnevnici izdana nedavno.

Knjiga koju sam napisao je knjiga o mom životu, a glavnica mog života, ona najkreativnija, ona najproduktivnija i vjerojatno najbitnija događala se u periodu 1985. do 2000. Tada sam obilazio klubove diljem Europe, gradio svoje stavove, gradio svoje ime, prezime i nadimak. Najviše elemenata u knjizi vezano je uz KUD Idijote, opisujem sve najvažnije što se događalo na muzičkoj sceni na kojoj sam bio aktivan, opisujem sve, od muzičkih elemenata do onih najgorih, onih ratnih koji su svima nama donijeli status žrtava”.