Novosti

20.01.2023

ROCKWOOL na 16. mjestu među 100 najodrživijih tvrtki na svijetu

Na ovogodišnjoj ljestvici Global 100 koju provodi Corporate Knights, ROCKWOOL je prepoznat kao jedna od najodrživijih tvrtki u svijetu općenito i globalni lider u održivosti među tvrtkama koje proizvode građevinske proizvode. Ova rang lista kvantitativno uspoređuje i rangira najveće svjetske kompanije izlistane na burzi, naglašavajući podjednako negativan utjecaj poslovanja tvrtke kao i pozitivan utjecaj njenih proizvoda i usluga na ljude i planet. Čak 6720 tvrtki čiji prihodi premašuju milijardu USD rigorozno su ocjenjivane. Prema Corporate Knightsu, najboljih 100 rangiranih kompanija također postižu iznimne financijske usjehe, koji nadmašuju indekse od kad se krenulo s rangiranjem 2005. godine. 

 
"Čast nam je što smo uključeni u Global 100 zajedno s toliko respektabilnih tvrtki i što smo nabolje rangirana među među proizvođačima građevinskih proizvoda. Još uvijek imamo mjesta za napredak u nekim područjima, ali kao tvrtka s energetski intenzivnom proizvodnjom, posebno je ohrabrujuće što su prepoznali pozitivni utjecaj ROCKWOOL proizvoda kao i naša nastojanja da doprinosimo dekarbonizaciji i tako smanjujemo utjecaj našeg poslovanja“, izjavila je viša potpredsjednica tvrtke Rockwool Mirella Vitale. 
 
Osnovni materijal za ROCKWOOL proizvode je kamena vuna. Izrađena od vulkanske stijene, može se u potpunosti reciklirati te ima višestruka svojstva koja kamenu vunu čine idealnom za mnoge primjene. Iako je njihova proizvodnja energetski intenzivna, ROCKWOOL izolacija od kamene vune štedi mnogo više energije i sprječava emisiju CO2 – zapravo 100 puta više nego što se potroši i emitira tijekom njene proizvodnje. I ostali proizvodi od kamene vune koje nudi ROCKWOOL podupiru održivi moderni život jer osiguravaju bolje upravljanje vodom, pružaju bolju akustiku, zgrade su estetski privlačnije, a imaju i rješenja za hortikulturni uzgoj za profesionalne uzgajivače u staklenicima.ROCKWOOL je 2020. godine potpisao inicijativu Science Based Targets (SBTi) i obvezao se na verificirani i odobreni plan ambicioznog smanjenja jedne trećine ukupnih emisija stakleničkih plinova u životnom ciklusu do 2034. godine, koristeći 2019. godinu kao polazište.