Novosti

07.03.2023

Ulyssesov ”Othello” u suradnji s ukrajinskim umjetnicima

Premijerna ovogodišnja predstava Kazališta Ulysses, Shakespearov ”Othello” bit će realizirana u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom SARTR i ukrajinskim umjetnicima. Predstavu će režirati ukrajinska redateljica Oksana Dmitriieva, a kreativni tim uključuje ukrajinske autore, scenografa i kostimografa Mykhayla Nikolyeva, kompozitoricu Katerynu Palachovu i koreografkinju Innu Falkovu. Glavnu ulogu igrat će Ermin Bravo, a u glumačkom ansamblu su sarajevski i zagrebački glumci.

Važnost suradnje Ulyssesa i ukrajinskih umjetnika sa Sarajevskim ratnim teatrom SARTR, ogleda se u činjenici da je to kazalište nastalo i opstalo u ratnim uvjetima, boreći se za pravdu, mir i slobodu”, kaže ravnatelj Ulyssesa Duško Ljuština.

Predstava će premijerno biti izvedena 21. srpnja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a reprize će se igrati narednih osam dana. Probe u Sarajevu započinju 15. svibnja i trajat će do 3. srpnja. Tada se cijeli projektni tim seli na Brijune, te kreću sa završnim pripremama za premijeru.

Uz ”Kralja Leara”, koji će biti na repertoaru i ove godine, Ulysses nastavlja tradiciju igranja Shakespearovih klasika koji i danas imaju vjernu publiku.

Novu sezonu Kazališta Ulysses otvorit će Darko Rundek i ekipa 14. srpnja 2023. Program pogledajte na službenoj web-stranici Kazališta Ulysses.