Scena

21.03.2023

Mmm... Dobar akord slavi 10 godina!

Jedna od najdugovječnijih emisija Radio Labina, Dobar akord, slavi okruglih 10 godina!

"Iza nas je više od 400 emisija, a prvu, posvećenu Rayu Charlesu, emitirali smo 30. ožujka 2013. u 18:00 sati".

Emisija je koncipirana na način da se slušateljima prezentiraju glazbenici široke palete žanrova; od rocka, popa, bluesa i jazza do disca, new wavea, punka i elektronike.

"U ovih deset godina predstavljali smo brojne nove albume, proslavili obljetnice kultnih diskografskih ostvarenja, oprostili se od velikana koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti glazbe, otkrivali one čije vrijeme tek dolazi, najavljivali koncerte, glazbom obojali povijesne događaje... U rijetkim, ali posebnim prilikama, ugostili smo glazbenike iz Ujedinjenog kraljevstva. Neke od specijala svojim je specifičnim tekstovima oplemenila Xena Županić, a iz suvoditeljskog mikrofona jedno je vrijeme do vas dopirao glas Davea Satterwhitea, Amerikanca s pulskom adresom".

Prvo desetljeće emisije Dobar akord u eteru Radio Labina obilježit ćemo 31. ožujka u 20:00 sati na način da će slušatelji odabrati 10 izvođača. Svakog dana, od 21. do 30. ožujka, na Facebook stranici Radio Labina slušatelji će svojim reakcijama na objave (koje dižemo u 20:00 sati) odabrati bend ili glazbenika koji će ući u velikih 10 za velikih 10 godina emisije. Glasanje će po kategoriji trajati 24 sata, a prva kategorija su hard rock bendovi. Urednici emisije Dobar akord, Krešimir Lanc i Rafaela Paliska, pozivaju vas da za ovu specijalnu prigodu upravo vi budete taj treći urednik. Slušajte nas svakog petka u 20.00 i nedjeljom u 21.00 sat.