Scena

20.05.2023

Više od 19.000 pokrenulo jubilarni peti Sea Star - večeras se The Prodigy vraćaju na mjesto rođenja festivala

Snagom više od 19.000 posjetitelja sinoć je pokrenut jubilarni peti Sea Star. Događaj kojim se lansira nova turistička i festivalska sezona nadmašio je prošlogodišnje brojke posjete prve večeri, nošen inspiriranim nastupima internacionalnih i regionalnih superstarova predvođenih spektakularnim Robinom Schulzom, zatim Mahmutom Orhanom, Senidom, Hiljsonom Mandelom, Dariom Kolosovom, Etappom Kyleom, Markom Nastićem i Dejanom Milićevićem. Koliko su sjajan mamac za publiku pokazali su i Nika Turković, omiljeni slovenski rokeri Joker Out, kao i techno heroji koji su furiozno zatvorili program Nautilus Arene Dj Jock i Shipe. Superiorna produkcija, jedna od najkvalitetnijih ikad doživljenih na Jadranu nosila je svih desetak festivalskih pozornica i zona, a u svojoj punoj snazi pokazat će se večeras kad najtraženija svjetska turneja konačno stiže u Hrvatsku. Na Tesla Main Stage u laguni Stella Maris svom snagom će se srušiti mitski electro punkeri The Prodigy u večeri koja bi mogla oboriti rekorde.

Grupa Prodigy već je stigla u Umag, što je na njihovom Instagramu potvrdio i vođa benda Liam Howlett pozirajući ispred jednom od umaških grafita. Bend koji je predvodio prvi Sea Star vraća se na mjesto rođenja festivala 6 godina kasnije, a svoj nastup će započeti u 00:30!

Vrata u Stella Maris Resortu Plava Laguna večeras će se ponovo otvoriti u 19:00, dok će program krenuti od 20:00. Na Tesla Main Stageu prvi je na redu RNB Confusion Sound System s DJ Turkom i Zembo Latifom, nakon koji u 21:00 slijede Dzipsii, u 22:00 Podočnjaci te u 23:00 Krankšvester. The Prodigy će atmosferu dovesti do usijanja svirkom od 00:30, a poslije njih glavnu scenu preuzima techno superstar Indira Paganotto od 02:00 i Lanna od 05:00. 

Obližnja Nautilus Arena večeras je u potpunosti u znaku regionalnog trapa a u programu koji traje od 20:00 do 06:00 nastupaju Grše, Fox & Surreal, 30Zona, Ružno pače, Buntai, Miach, Micka Lifa, Masayah i TTM. Electric Waves donosi nastupe Marcela, Ian F-a, Bronskog, Kalija, Innaca i Koraka, dok je Silent Octopus u rukama DJ Dirtyja, Djure, XLX-a i Mr Fanatica.

Na subotnji program nastavit će se Closing party koji počinje ujutro u 06:00 i traje do podneva, uz nastupe Electric Waves postave koju čine Bronski, Marin Biočić, Ian F i Marcel.

Za danas se u ponudi nalaze jednodnevne ulaznice po cijeni od 39 eura, te VIP Gold i Onstage Experience VIP. Sve informacije o ulaznicama dostupne su na službenim stranicama festivala kao i na svim prodajnim mjestima sustava Entrio.

Ovogodišnji Sea Star festival realizira se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.

FOTO: Rafaela Paliska s Liamom Howlettom i bubnjarom Leom Crabtreejem