Scena

30.08.2023

Koncertom Rade Šerbedžije završava ovogodišnja sezona Kazališta Ulysses

Ovogodišnja, dvadeset i treća sezona Kazališta Ulysses završava u četvrtak 31. kolovoza, koncertom Rade Šerbedžije i ”Zapadnog kolodvora” na tvrđavi Minor na Malom Brijunu. Kao i uvijek za koncert Šerbedžije vlada veliki interes i bit će to svojevrsni spektakl za kraju izuzetno dobre sezone.

Vjerna publika Kazališta Ulysses ovog je ljeta mogla vidjeti brojne kazališne predstave i uživati na koncertima na Velikom i Malom Brijunu tijekom četrdeset i osam dana. Izvedena je i premijera, predstava ”Othello“ koja je realizirana u suradnji Ulyssesa i Sarajevskog ratnog teatra i ukrajinskih umjetnika i na jesen će je moći vidjeti publika u Sarajevu i gradovima u regiji. Izuzetno dobre predstave ovog su ljeta predstavljene na Brijunima u sklopu festivala RUTA, a kao i uvijek najbolje predstave iz regije u jesen će biti predstavljene gledateljima od Ljubljane do Skopja.

Igrane su i uspješnice Ulyssesa iz prošlih sezona, a veliki je interes vladalo za najdugovječniju predstavu Kazališta Ulysses, ”Kralja Leara” u režiji Lenke Udovički i s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi. ”Kralj Lear” je na repertoaru od prve sezone, u predstavi su se mijenjali mnogi glumci, samo Šerbedžija igra od vremena kada je Ulysses došao na Brijune.

I ova je sezona potvrdila da vrhunske kazališne predstave i koncerti Brijunima daju dodatnu vrijednost. Entuzijazam svih koji sudjeluju u ambicioznom projektu Kazališta Ulysses omogućio je da u posebnom ambijentu nastaju vrhunske teatarske predstave. Za sljedeću sezonu Ulysses najavljuje mnoga iznenađenja i novosti koje će još više oživjeti turističku ponudu čarobnih Brijuna.

FOTO: Kazalište Ulysses