Scena

08.09.2023

The Chemical Brothers objavili deseti studijski album ''For That Beautiful Feeling''

The Chemical Brothers - jedan od najhvaljenijih i najinovativnijih elektroničkih dvojaca na svijetu – objavio je deseti studijski album naslovljen „For That Beautiful Feeling”. Album koji sadrži singlove „No Reason”, „The Darkness That You Fear”, „Live Again” i „Skipping Like A Stone” (feat. Beck) odsad je dostupan na svim glazbenim platformama

Naslov albuma savršeno sažima njegovo nastajanje: sniman u studiju benda u blizini obale na jugu Engleske, ovo je izdanje koje pokušava ukrotiti onaj divlji trenutak kada vas zvuk preplavi i gotovo uvuče u sebe, no ipak vam na kraju dopusti da zajašete na njegovom valu do vama nepoznatih odredišta. Ovo izdanje napipava točno onaj trenutak kada gubite svu kontrolu, kada se predajete i prepuštate glazbi da vas, ili unutar vaša četiri zida ili na plesnom podiju, pokreće kao da vas vuče nevidljiva nit. Kao rezultat toga, album se može opisati kao kolekcija živopisnih, samouvjerenih i duboko psihodeličnih pjesama.

Jasno je da je deseti album proizlazi iz i stvara, kako naslov albuma kaže, ‘taj predivan osjećaj’, odnosno to transcendentalno stanje koje u modernoj glazbi nitko ne evocira onako kako to rade The Chemical Brothers.

“For That Beautiful Feeling” (popis pjesama)

1. Intro
2. Live Again (feat. Halo Maud)
3. No Reason
4. Goodbye
5. Fountains
6. Magic Wand
7. The Weight
8. Skipping Like A Stone (feat. Beck)
9. The Darkness That You Fear (Harvest Mix)
10. Feels Like I’m Dreaming
11. For That Beautiful Feeling (feat. Halo Maud)

The Chemical Brothers čine Tom Rowlands i Ed Simons. Tijekom tri desetljeća ovaj je dvojac redefinirao elektroničku glazbu višestruko platinastim te iznimno hvaljenim psihodeličnim audio-vizualnim nastupima pred milijunima na festivalima i u arenama diljem svijeta (u Zagrebu su nastupili 2019. u Domu sportova). „For That Beautiful Feeling” prvi je album The Chemical Brothersa nakon albuma „No Geography” iz 2019., koji je sadržavao uspješne singlove „Got To Keep On”, „Free Yourself” i „Mad As Hell”.