Lokalne vijesti

 

19.04.2024

Pučko otvoreno učilište Labin organizira radionicu o osnovnim postavkama u nošenju beba

Pučko otvoreno učilište Labin idućeg petka, 26. travnja s početkom u 18.00 sati organizira radionicu o osnovnim postavkama u nošenju beba. Bit će riječi o dobrobitima nošenja, pravilima sigurnosti prilikom nošenja i pravilnom položaju bebe, a i o ograničenjima pri nošenju beba. Proći će se kroz najčešće vrste nosiljki kao i kroz preporuke o njihovom održavanju. 

 
U drugom dijelu druženja bit će mogućnost isprobavanja nosiljki i posudbe iz knjižnice nosiljki NIT-Nosiljkoteka Istra. Također može se iskoristiti priliku i pitati savjetnicu ako vas nešto muči vezano uz vašu nosiljku, način nošenja ili vašu bebu. Radionica je otvorena za sve koje interesira nošenje, pa i ako još uvijek nemate bebu, na raspolaganju će biti demo lutka. Bebe su dobrodošle, no uzmite im neku zanimaciju. Voditeljica je Martina Štifanić, Die Trageschule savjetnica za nošenje beba, mama troje djece. Nakon osobnog iskustva u nošenju, oduševljenja dobrobitima, osjećajem povezivanja s bebom i pomoći koje nošenje beba u nosiljkama donosi, odlučila se 2016. stručno usavršiti u najpoznatijoj europskoj školi nošenja, kako bi mogla biti podrška roditeljima kada im je ta pomoć potrebna. Danas održava druženja, savjetovalište i radionice diljem Istre. 
 
Uz Martinu Štifanić, predstavit će se i Bojana Blašković koja će predstaviti djelokrug rada doula, koje pružaju podršku ženama.Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, a svoj dolazak možete najaviti na mail obrazovanje@uciliste-labin.hr. Radionica se održava na adresi Istarska 1, zgrada MUP-a, II kat.
 
FOTO: Pexels / Sarah Chai