Novosti

09.03.2017

Ministarstvo turizma raspisalo Javni poziv za program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, kroz ciljanu potporu ulaganjima u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Ministarstvo turizma je za natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava po višegodišnjom programu "Konkurentnost turističkog gospodarstva" ove godine predvidjelo gotovo 22 milijuna kuna.  Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere. Prva je povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam i Objekata u domaćinstvu.

Bespovratne potpore mogu se dobiti i za razvoj posebnih oblika turizma, dostupnost i sigurnost te prepoznatljivost. Javni je poziv otvoren do 10. travnja, a informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na mrežnim stranicama Ministarstva turizma u rubrici Javni pozivi.

 

{fcomment}