Novosti

23.04.2021

Zbog četiri zaražena učitelja 80-tak djece u samoizolaciji

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 439 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 10 novozaraženih osoba. Kod 7 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a tri se osobe nalaze u epidemiloškoj obradi. Od jučer se oporavilo 15 osoba. 

 
Trenutno je u Istri 120 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a njih 1712 nalazi se u mjerama samoizolacije.  U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 78 osoba,  od toga se 9 osoba nalazi u respiracijskom centru. Prema informacijama iz istarskog Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata učenici četiri razreda razredne nastave iz četiri osnovnih škola u Istri morali su u samoizolaciju nakon što su četiri učitelja došli u školu sa simptomima te je utvrđeno da su pozitivni na koronavirus.  
 
Među četiri razreda su, saznajemo i učenici 4. razreda osnovne škole Vitomir Širola Pajo Nedešćina.  "Nažalost, zbog ova četiri slučaja od jučer imamo osamdesetak djece u samoizolaciji. Stoga još jednom apeliramo na učitelje, djecu i roditelje da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i da ostanu kod kuće ukoliko primijete da imaju simptome nalik na prehladu ili virozu", istaknuo je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. 
 
"Budimo odgovorni i čuvajmo sebe i ostale. Stoga upućujem još jedan apel da svi zajedno budemo svjesni ozbiljnosti situacije jer se već i do sada znalo događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. Nažalost, to se dogodilo i jučer u četiri škole u Istri unatoč našim brojnim apelima", poručio je Kozlevac.