Lokalne vijesti

09.06.2021

Ljetni sportski praznici u Rapcu

U organizaciji Osnovne škole Matije Vlačića i pod sponzorstvom Hrvatskog školskog sportskog saveza u Rapcu će se od 28. lipnja do 23. srpnja održati projekt pod nazivom Ljetni sportski praznici u Rapcu.  Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.  Sudjelovanje u programu pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave. Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda. 

Projekt se provodi u četiri uzastopna tjedna počevši od 28. lipnja pa do zaključno s 23. srpnjem. Jedan programski tjedni ciklus uključivao bi radne dane (ponedjeljak – petak) do 9 do 12 sati. Ljetni sportski praznici donose učenje  osnovnih elemenata sportskih igara (nogomet, rukomet, košarka, odbojka), kineziološki prilagođene elemente atletike i gimnastike, razne štafete i poligone, sadržaje kojima se razvija snalaženje u prostoru (orijentacijsko trčanje  potraga za blagom itd.), učenje osnovnih elemenata ostalih sportova poput streličarstva, zmajarenja, boćanja, aktivnosti i igre na moru.  

Program je u potpunosti besplatan za učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana učenik će dobiti obrok i vodu. Informacije su dostupne na broj mobitela 092 1645833.