Lokalne vijesti

16.07.2021

Poslovna zona Kršan Istok trebala bi biti gotova do kraja godine

Tvrtka De Conte moći će, odlukom Općinskog vijeća Kršana i tijekom ljetnih mjeseci, u srpnju i kolovozu, unatoč zabrani izvođenje građevinskih radova u tom razdoblju, izvoditi radove na izgradnji infrastrukturu u Poslovnoj zoni Kršan istok. 

Budući da je Poslovna zona Kršan objekt od najvećeg prioriteta u Općini Kršan, ovaj je zahtjev tvrtke De Conte ocijenjen opravdanim“ pojasnio je načelnik Općine, Roman Carić i rekao: „Radovi se izvode na Krasu, gdje u blizini nema obiteljskih kuća za stanovanje, a niti turističkih objekata, kao ni kuća i vila za odmor“, dodao je Carić. Kazao je i kako su, budući da je zima 2020., na 2021. bila prilično kišovita, prije petnaestak dana potpisali dodatak ugovoru, s rokom izvođenja radova do 4. listopada. 

To je za do sada ugovorene radove. Slijedi još rješavanje prilaza na državnu cestu i u tijeku je potpisivanje ugovora s Hrvatskim cestama po pitanju spoja na magistralnu cestu“, pojasnio je Carić. Vijećnika IDS-a Borisa Babića zanimalo je kada bi prvi poduzetnici mogli i ući u Poduzetničku zonu. "Nakon građevinskih radova čeka nas još puno aktivnosti", najavio je općinski načelnik Roman Carić: (ton – Roman Carić). Pravilnik će prije usvajanja ići na javno savjetovanje, najavio je Carić te kazao kako će plaćanje zemljišta biti jednokratno: (ton – Roman Carić 1). Načelnik Carić je mišljenja kako bi se prvi natječaji za raspolaganje zemljištem u Poslovnoj zoni kršan Istok mogli raspisati 2022. godine.