Novosti

 

 

26.07.2021

U Krapnu od danas Krapan EU Kapital

Krapan od danas pa do 1.kolovoza ponovno postaje Krapan EU Kapital u posebnom Covid-19 80 posto virtualnom i 20 posto stvarnom izdanju. Ovogodišnji program Krapan EU Kapital zadnji je u nizu priredbi u Krapnu koje desetu godinu za redom provodi Polygon – Centar za istraživanja i razvoj projekata u kulturi u suradnji s krapanskom zajednicom. 

Virtualni program odvija se putem poveznica: www.krapan.eu, www.polygon.hr i i FB stranice www.facebook.com/pozzofranz 

Ovogodišnji program donosi izložbu Nevidljiva sila grupe autora koji govori o 10 godina intenzivnog rada i suradnje u krapanskoj zajednici. Ljetno kino Krapan ponovo donosi niz filmskih uspješnica. Uz već redovnu Komunalnu kuhinju u Krapan u goste dolazi Zoran Majstorović, izniman glazbenik koji će nas odvesti na magični put prema Skitači. Marko Marković predstavlja Otoke utopije kroz koje ukazuje na potrebu razvoja novih modela suživota. A za sami kraj Slaven Tolj aka DJ Oseka ambijentalno predstavlja Krapan iz zraka. Krapan EU Kapital večeras se u 21 sat svečano otvara uz crveni tepih i rudarski tattoo na poklon. 

U Ljetnom kinu u 21.30 sati prikazuje se film Grace Jones: Bloodlight and Barni u režiji Sophie Fiennes. Svi Polygon programi spadaju u programe niske rizičnosti i posebno su osmišljeni kako bi se svi uključeni osjećali sigurno i zaštićeno obzirom na Covid-19 okolnosti. 

Programima se može prisustvovati uz digitalnu covid potvrdu, ili rezerviranjem mjesta na e-mail info@polygon.hr ili dominik.grdic@poligon.hr. Broj sjedećih mjesta je ograničen na 30. Partneri projektu su Međunarodna organizacija „Rudnici kulture“, Restart lebel, KineDok mreža, Comunita degli Italiani Albona „Giussepina Martinuzzi“, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Općine Raša, Zajednica Srba Raša, Udruga HOMO Pula - suradnja na pitanjima manjinskih zajednica i društvene inkluzije i Udruga Istarski ugljenokopi Raša. Program je sufinanciran sredstvima Ministartva kulture i medija, Zaklade Kultura nova, dok logistička podršku pruža Labin Art Express XXI.