Lokalne vijesti

11.08.2021

Oscarom nagrađeni film ''Otac'' ove nedjelje u Kršanu

U suradnji s Motovun Film Festivalom ove nedjelje 15. 8. u Starom gradu Kršanu u 21.00 sati prikazat će se besplatna projekcija filma „Otac“ („The Father“). Osim na Motovun Film Festivalu i pretpremijerno u Buzetu, to će biti prva projekcija filma „Otac“ u Istri.

Anthony (Anthony Hopkins) je nestašan, ciničan i tvrdoglav. I ima 80 godina. Kombinacija je to kojoj njegova zabrinuta kći Anne (Olivia Colman) bezuspješno pokušava doskočiti kako bi ga privoljela da prihvati barem jednu od brojnih njegovateljica koje uporno dovodi u njegov samački londonski stan. Anne se, naime, seli u Pariz i više ga neće moći svakodnevno posjećivati. No Anthonyjevo pamćenje više nije što je nekoć bilo, sjećanja naviru i bježe poput plime i oseke, i njegova se percepcija stvarnosti postupno urušava. Otac je impresivan dugometražni prvijenac francuskog romanopisca, dramatičara i redatelja Floriana Zellera, snimljen prema Zellerovoj kazališnoj drami koju mnogi uspoređuju s Kraljem Learom. Film je premijerno prikazan na Sundanceu, a nagrađen je i Oscarom za najboljega glumca i najbolji adaptirani scenarij.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje budu na snazi 15. 8. 2021. U nemogućnosti održavanja razmaka, distance na otvorenom prostoru, potrebno je nositi zaštitne maske. Nije dozvoljen dolazak na okupljanje osobama koje imaju simptome koji bi mogli ukazivati na bolest COVID-19. Molimo sve posjetitelje da se strogo pridržavaju propisanih protuepidemijskih mjera, javljaju iz Turističke zajednice Općine Kršan.