Lokalne vijesti

15.10.2021

Općina Kršan pokrenula projekt #CentarOK

Općina Kršan kreće s projektom #CentarOK, projektom zamišljenim kao mjestom okupljanja mještana u centru svakog naselja. Iako postoje već neki primjeri u većim mjestima, kao što su Kršan, Vozilići, Plomin, ovakav sadržaj životno nedostaje u Plomin Luci, Kožljaku, Šušnjevici, Čepiću, Lazarićima, ali i manjim mjestima u Općini. Koncept je takav da će se odabrati po jedna lokacija, gdje će se tipski, urediti prostor koji će služiti kao dječje igralište, ali i kao prostor za okupljanje mladih i ostalih mještana. 

Projekt je službeno zaživio opremljanjem igrališta u Šušnjevici, gdje su postavljeni golovi, klupice i iscrtane  linije igrališta. Isto tako, opremljeno je i izgrađeno i djelomično opremljeno igralište u Lazarićima, postavljen je koš za košarku, a slijedi još nabava klupica, stola za stolni tenis i postavljanje zaštitne ograde. U tijeku je izrada Projektne dokumentacije za rekonstrukciju i opremanje rukometnog igrališta u Čepiću  (u sklopu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić) te izgradnju i opremanje tematskog dječjeg igrališta u Plomin Luci s tematikom očuvanja ribarske baštine. 

Za dječje igralište u Kožljaku, krenulo se s pripremnim aktivnostima u svrhu izradu projektno-tehničke dokumentacije. Također, interventno, pristupa se i izradi, te postavljanju novih ulaznih vrata na dječjem igralištu u Vozilićima, zbog povećanja sigurnosti djece i ostalih korisnika igrališta. Za ostala mjesta slijedi pronalaženje adekvatnih lokacija, rješavanje ključnih problematika, te početak izrade potrebne dokumentacije.Ovo su samo počeci projekta koji za cilj ima razvoj i bolji životni standard žitelja na području Općine Kršan.