Lokalne vijesti

05.04.2022

Do Teleferike i nazad

Konferencijom za novinare kod Informativne table na Teleferici u Rapcu danas je Jedriličarski klub Kvarner obilježio završetak projekta „Do teleferike i nazad“ koji je financijski podupirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu natječaja "Mali projekti za bolje sutra" iz Fondova gradova i općina. Partneri na projektu su bili MO Rabac, DVD Labin-Rabac i TZ Grada Labina

"Jedriličarski klub Kvarner je na neki način povezan s Teleferikom, sam put vodi ispred našeg kluba pa nam je bilo u interesu da taj put očistimo i proljepšamo vizuru našeg kluba", rekao je tom prilikom predsjednik kluba Đulijano Kos: (ton – Đulijano Kos). O projektu koji je započeo 1. studenoga 2021. i koji je završio 31. ožujka ove godine s postavljenjem informativne table govorio je voditelj projekta Diego Kalac: (ton – Diego Kalac). Dodao je: (ton – Diego Kalac 1). Zahvalio je on svima koji su sudjelovali u tri akcije čišćenja puta, a bilo je 40-tak sudionika, od volontera Alfa Albone, članove Jedriličarskog kluba, DVD-a, ali i tvrtki Maslinica. Najavio je kako se razmišlja i o sljedećoj fazi uređenja Teleferike. Kao jedan od partnera u projektu, a koji dobro surađuje s Jedriličarskim klubom, na uređenju puta do Teleferike zahvalila se direktorica Turističke zajednice Labina Astrid Glavičić: (ton – Astrid Glavičić). 

Dobro je da ovakvi projekti ukazuju na što bi trebali obratiti veću pažnju, ustvrdio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj: (ton – Borjan Batagelj). Suradnica na projektu Renata Kiršić rekla je kako joj je drago da je Zaklada prepoznala ovaj projekt i da je on proveden: (ton – Renata Kiršić). Predsjednik JK-a Kvarner Đulijano Kos na kraju se vratio na Teleferiku i ono što ona znači Rapčanima: (ton – Đulijano Kos 1), zaključio je Kos.