Lokalne vijesti


 

19.04.2022

U sklopu Festivala samoniklog bilja rekreativna biciklijada Kršan Spring bike tour

U sklopu Festivala samoniklog bilja, u subotu 7. svibnja u Kršanu će se održati rekreativna biciklijada Kršan Spring bike tour. Vožnja biciklom oko Čepićkog polja, upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti kraja uz poglede na Učku i plodna polja te mirise samoniklog bilja, idealna su prilika za predstavljanje novih biciklističkih ruta Općine Kršan. Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9:30 sati na parkingu ispod Kaštela odakle se u 10:00 sati kreće u đir oko Čepićkog polja koje kazuje priču o nekadašnjem jezeru i kaštelima - svjedocima burne prošlosti. 

Putem ćete razgledati Brdo, mjesto koje krasi impozantan 35 metara visoki zvonik, spustiti se kroz slikovit krajolik do Letaja gdje se krije jedinstvena sirarska priča obitelji Fajman, dok će vam snagu za daljnje pedaliranje dati kušanje ukusnih mliječnih proizvoda i sireva. Ispred Ekomuzeja Vlaški puti možda ćete prozboriti koju riječ na istrorumunjskom jeziku. Zastat će se i kod sjevernog tunelskog portala kroz koji se 1932. godine ispraznilo Čepićko jezero

Prepuni doživljaja i okupani mirisima proljetnog bilja, vratit ćete se u Kršan, na Sportsko-rekreacijski centar Pristav, gdje će vrijedni ugostitelji pripremati i predstavljati jela od samoniklog bilja, a brojni izlagači izložiti svoje biljne proizvode. Dužina rute Kršan-Kloštar-Čepić-Brdo-Letaj-Šušnjevica-Faldovija-Kršan je 33 kilometara, a trajanje biciklijade oko 4 sata. Obavezna je prijava putem online obrasca, a sudjelovanje je besplatno. Tura uključuje okrjepu (voda, snack), degustaciju sira i vođenje. 

Organizator rekreativne biciklijade Kršan Spring bike tour je Promotiv Travel Outdoor, suorganizator Turistička zajednica Kršana, a pokrovitelj Roplast Kršan.

FOTO: Promotiv Travel Outdoor