Scena

02.05.2022

Uspješno završen prvi Glazbeni rudnik - sljedeće izdanje u lipnju!

Prvi koncert novog glazbenog projekta „Glazbeni rudnik“, u organizaciji labinskih udruga IKS i LAE XXI, održan je ove subote na atraktivnoj lokaciji Pjacala ispod samog rudarskog šohta.

Ideja da se spoje već poznati i iskusni bendovi domaće scene s mladim labinskim bendovima koji već godinama iznenađuju kvalitetom, raznovrsnošću te stalno novim imenima u potpunosti je uspjela.

Prvi su nastupili mladi labinjani Restless Sea koji su svojim old school rockom i bluesom oduševili sve prisutne. Ovaj novi bend s labinske scene vrlo brzo postaje jedan od najaktivnijih lokalnih bendova pa su tako u samo godinu dana uspjeli snimiti svoj prvi album koji je sada na postprodukciji i masteringu, objaviti spot za pjesmu „One Night“ te zaredati i nekoliko nastupa u Rijeci, Zagrebu i Puli. Dobro zagrijavši publiku koja se zabavljala uz ponudu jela s roštilja i piće, odličnu prvomajsku atmosferu upotpunili su gosti prvog Glazbenog rudnika, pulska grupa Nola. Gabi i Marijan te ostatak benda pokazali su kako to rade pravi profesionalci i počastili Labinjane s dva sata odlične svirke isprepletene hitovima i pjesmama nagomilanim u skoro 30 godina glazbene karijere.

Na kraju večeri nastupio je labinski cover band Azrmani čiji se repertoar sačinjen od pjesama Azre savršeno uklopio u prvomajsku atmosferu te gotovo svu publiku natjerao na pjevanje i ples.

Ovaj projekt ostvaren je uz pomoć natječaja „Jer svirati se mora 2“ pokrenutog od strane HGU-a i Ministarstva kulture i medija te uz veliku pomoć Grada Labina koji dugi niz godina podržava labinsku alternativnu glazbenu scenu.

Za kraj možemo reći da je prvo izdanje Glazbenog Rudnika odlično uspjelo te najaviti sljedeći koncert koji će se na istom mjestu održati 18. 6., a na kojem će nastupiti labinski bendovi Ples, LA Passionaria, Public Advise te gosti, zagrebačka grupa Mangroove.