Scena

20.06.2022

Odličnim koncertima završeno drugo izdanje Glazbenog rudnika

Protekle subote, uz mnogobrojne glazbene i druge događaje diljem Istre, u Labinu je održan Glazbeni rudnik Vol.2.

Dok su na prvom koncertu nastupili većinom lokalni bendovi uz gostovanje pulske Nole, drugo je izdanje ovog novog glazbenog festivala ugostilo riječku grupu One Possible Option i zagrebački Mangroove. Domaćini su bili grupa La Passionaria, a koncert je svojim nastupom otvorio labinski glazbenik Marko Brezičević, bivši član benda Soul Display, a sada član acoustic dua Echoes.

Drugi su nastupili La Passionaria, lokalna rock grupa koja iz nastupa u nastup zvuči sve bolje, a bend je posjetitelje podsjetio na stari ex-yu zvuk i početke Azre, Filma i sličnih bendova.

Nakon Labinjana na red su došli jedni od najproduktivnijih domaćih glazbenika, kreativni tandem Željka Veverec i Toni Starešinić, ovog puta uz Lea Beslaća i Slivia Bočića pod zajedničkim imenom Mangroove.

Njihovo odlično kombiniranje soula, funka, jazza i popa uz visok nivo muziciranja oduševilo je, kako njihove fanove, tako i one posjetitelje koji su došli poslušati malo žešći zvuk riječkog benda. Mangroove u Labinu svakako su dobili svoje nove poklonike.Na kraju su se na pozornicu popeli riječki One Possible Option, koje s Labinom i labinskom scenom vežu brojne situacije i prijateljstva, a u bendu su i svirali neki labinski glazbenici. Bend je nedavno potpisao ugovor za Croatia records te su 2020. objavili album „No King“ koji je odlično prihvaćen kod publike i kritike. Zbog nemogućnosti održavanja koncerata protekle dvije godine izostala je prava koncertna promocija pa je ovo bila odlična prilika da se bend doživi i posluša uživo.

Njihova moderna mješavina žestokog alternativnog ili indie i elektro rocka svrstava ovaj bend u sam vrh domaćih post rock sastava što su svakako u Labinu i pokazali na najbolji mogući način zatvorivši ovaj koncert iskreno, energično i naravno žestoko.

Nažalost odaziv posjetitelja nije bio najveći. Očito je velika ponuda događaja nakon dvije godine stanke od društvenih okupljanja uzela svoj danak i na ovom koncertu za razliku od prvog izdanja Glazbenog rudnika, koji je uz dobre nastupe ipak uspio prikupiti veliki broj posjetitelja. Bez obzira na to Labinska scena svake godine izbaci jednog do dva nova izvođača tako da za budućnost alternativne glazbe u ovom malom istarskom gradu nema straha.

FOTO: Anja Juričić