Lokalne vijesti

23.12.2022

Merry Chersan večeras uz The Night Express

Prvi dan Adventa u Starom gradu Kršanu – Merry Chersan bio je i više nego upješan i pokazao je koliko je ova manifestacija, koja se po prvi put organizira, opravdana i to posebno u čarobnom kršanskom Kaštelu i starom gradu. Mnošto posjetitelja, djece koja su se obradovala susretu s Djedom Mrazom i poklonima, mališani skupina Žirafe i Ribice Dječjeg vrtića Kockica,  predstava Teatra Naranča, nastup svirača KUD-a Ivan Fonović Zlatela, mlade glazbenice Karle Levak i iskusnog DJ Nikole z Kukurini bio je pravi uvod u trodnevne svečanosti. Prekrasno okićen Stari grad, a za što je zaslužna Roberta Razzi, mamio je uzdahe, a bogata je bila i gastro ponuda. 

 
Sve to obećava kako će i preostala dva dana Adventa biti pun pogodak, a glazbenog ugođaja i sadržaja za djecu neće nedostajati ni danas drugog dana Adventa u Starom gradu kršanu – Merry Chersan. Od 16:30 do 19:30 sati udruga Žuti Kišobran djecu će odvesti u svijet mašte programom „U potrazi za Božićem“, a za vesele blagdanske note pobrinut će se vokalna skupina UMOLE iz Pićna u 19:30 sati te Night Express sastav prigodnim glazbenim programom „Spread the Christmas spirit“ od 20:30 sati. 
 
Božić u Kršanu na sam će dan Badnjaka, 24.12., dočekati uz pjesmu i božićne melodije, a nastupit će talentirani mladi pjevač Mateo Pilat. (ton – Mateo Pilat).  U 21 sat slavit će se sveta misa polnoćka, nakon koje ponovno slijedi glazbeni program, ovog puta koncert „Merry Christmas“ sastava Top of the Pops Band, koji će početi u 22:15 sati. Najmagičniji advent u Istri: „Merry Chersan“ – Advent u Starom gradu Kršanu organiziraju i financiraju Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan, dok dječje radionice financijski podupiru Vodovod Labin d.o.o. i 1. Maj d.o.o. Labin.