Lokalne vijesti

09.02.2023

Pedeset godina Judo kluba Ippon!

Tradicionalni judo turnir Labinska Republika koji početkom ožujka svake godine organizira Judo klub Ippon, ove će godine imati i poseban značaj. Naime, u sklopu turnira obilježit će se 50. obljetnica rada i postojanja Judo kluba Ippon. 

 
Judo klub Ippon osnovan je 1973. godine pod imenom Meto Labin te tada nosi ime svog tadašnjeg osnivača i trenera. Judo u Labinu svoje korijene vuče iz nešto ranijih godina, ali je ovo prvi osnovani judo klub na Labinštini. Tih je godina judo klub okupljao veliki broj djece i mladih te je po svojim  uspjesima bio poznat u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Godine 1985. održan je prvi Kup Labinske Republike,  koji označava prvi veći turnir na međunarodnoj razini u organizaciji kluba. Početkom 90-tih  godina, dogovorom tadašnje uprave kluba, klubu je promijenjeno ime u Judo klub Ippon Labinkoje nosi i dan danas. Tih je godina, s obzirom na vrijeme, klub imao manje aktivnosti no prijašnjih godina. U godinama koje slijede klub ima sve više aktivnosti te se ta tradicija pokušava održati i danas. 
 
 
Svako doba nosi neke svoje izazove, pa tako i moderno doba predstavlja izazove za svaki sport. U našem klubu postoji jedna izreka da je klub postojao prije nas, da smo mi ti koji ga samo trenutno vodimo i  kako je naša zadaća prenijeti klub na buduće generacije kako bi on postojao i poslije nas. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su podržavali njegov rad u godinama iza nas, ali i svima koji  ga trenutno podržavaju te pozivamo sve zainteresirane da dođu i pogledaju turnir Labinske Republike“, poručuju iz Judo kluba Ippon. Turnir Labinska Republika održat će se u Sportskom centru Franko Mileta 4. ožujka.