Lokalne vijesti

15.05.2024

Učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Čepić vrlo uspješni na manifestaciji ''Di ča slaje zvoni''

Učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića bili su vrlo uspješni na manifestaciji „Di ča slaje zvoni“ održane u Žminju organizaciji tamošnje Katedre Čakavskog sabora. Riječ je o 53. Saboru čakavskoga pjesništva, na kojemu su se natjecali učenici s čakavskoga područja u Republici Hrvatskoj. 

 
Učenici su se natjecali u dvjema kategorijama – pjesničkoj i recitatorskoj, a program je upotpunjen i dramskom smotrom. U recitatorskom se izričaju natjecalo čak 27 učenika, a Povjerenstvo u sastavu Aleksandar Bančić, Roberta Rudela i Milica Kranjčić odlučilo je nagraditi nabolje u trima kategorijama: nagrada za najbolju interpretaciju, za originalnost izvedbe te za ekspresivnost izvedbe. 
 
U prvoj kategoriji (nagrada za najbolju interpretaciju)  3. mjesto osvojio je Leon Rade, učenik 3. razreda  PŠ Kršan, za krasnoslov pjesme „Dvo suseda“ Željke Fonović, mentorice Sanje Celić. U kategoriji ekspresivnost izvedbe među najboljima je proglašena  Arianna Ljubičić, učenica 1. razreda, PŠ Šušnjevica, za pjesmu „Morčić“ Drage Gervaisa, mentorice Alenke Brenković. Literarni uradak "More", Luke Puškarića, učenika 3. razreda PŠ Kršan, objavljen je u ovogodišnjoj zbirci pjesama kao i pjesma "Otročica", učenice 4. razreda Sare Juran, mentorice Mirjane Rabar. 
 
U Žminju su se u ulozi recitatora predstavili Dorijan Kontuš, Alesia Načinović i Matej Santaleza iz 1. razreda te Diego Načinović iz 2. razreda Područne škole Šušnjevica te Dora Rade, učenica 3.razreda Područne škole Kršan.