Zašto Radio Labin

Promocija je nešto što je potrebno svima, pitanje je samo, za što izdvojiti određen novac? Radio Labin je najslušanija lokalna radijska postaja u Istri već dugi niz godina, a uz pokrivenost dijela Primorsko-goranske županije, dosežemo više od 250 000 potencijalnih slušatelja. Moć radija je velika. Ono što vam nudimo je puno više od pukog dosega. Nudimo vam pristup našem najvećem bogatstvu - našim slušateljima.

 

Prvi korak ka oglašavanju na radiju?

Na vama je jedino da znate što želite istaknuti. Za sve ostalo, mi smo tu za vas. Marketinški tim Radio Labina pobrinut će se za sve! Ponudit ćemo vam branding koristeći najkvalitetnije glasove koji su prijateljski i uvjerljivi, zvučne efekte i glazbu koja potiče dobro raspoloženje, od pisanja i sastavljanja teksta reklame, produkcije spota,  dizajna reklame pa sve do odabira pravog termina emitiranja u kojem će upravo vaša reklama doći do uha našeg slušatelja!

 

Što ako ne znate odakle početi?

Prepustite to nama. Proučit ćemo posao kojim se bavite, ali i sve usluge/proizvode koje nudite. Za vas ćemo kreirati posebne prijedloge ponuda koje mogu sadržavati emitiranje reklama/spotova, produkciju emisija, web oglašavanje, nagradne igre, javljanja uživo. Mi imamo potpuno rješenje za audio prezentaciju vašeg brenda. Zajedno s vama razrađujemo i definiramo plan promocije.

 

oglasavanje

 

Zašto se oglašavati na radiju?

Radio je najbrži medij – može djelovati odmah i u cijelosti je prilagodljiv. Reagira na aktualna događanja u najkraćem roku. Ako želite svojim kupcima reći da upravo imate odličnu akciju, na radiju to možete učiniti  odmah! Radio se može prilagoditi svim zahtjevima tržišta jer se radijska poruka snima i može se emitirati bez vremenskih zahtjeva i rokova koje postavljaju drugi mediji.

Radio je interaktivan i vrlo osobni medij - dopire do potrošača u pokretu dok su najbliže točki odluke, prati ritam života te dopire do slušatelja, odnosno vaših potencijalnih kupaca u ključnim trenucima – na putu prema poslu, dok kupuju u trgovini, dok kuhaju ručak, dok se voze autobusom, prije izlaska itd.

Radio je emocionalan medij – radio uspostavlja osobnu vezu s potrošačima. Radio čini vašeg budućeg kupca otvorenijim za vaše promidžbene poruke.

Radio je aktualan medij - radio je izvor informacija s visokim kredibilitetom. Slušatelji uključe radio da bi čuli najnovije vijesti, prognozu vremena, sportska zbivanja, stanje u prometu… Pa će time još više vjerovati i komercijalnoj poruci u vašem radijskom oglasu. Prosječno vrijeme praćenja radija je 221 minutu dnevno.

 

Zašto se oglašavati na Radio Labinu?

Radio Labin je idealan izbor za regionalnu ili lokalnu kampanju koja će pokriti najveće obližnje gradove Pulu i Rijeku, istočnu obalu Istre, grad Labin i dio središnje i južne Istre.

Naš  marketing odjel djeluje kao „full service“ i za klijente odrađuje cijeli posao, što znači da na jednom mjestu klijent dogovara kompletnu oglasnu strategiju; od izrade promidžbenih spotova, količine i termina emitiranja do zakupa medijskog prostora u drugim medijima, a sve je to kontrolirano dokaznicama kako bi klijent bio siguran da ono što je dogovoreno bude i profesionalno odrađeno dati,  mi vrlo rado u tome pomoći.

 

Radio Labin 175x44CMYK 300DPI-1 

 

Kako znati koliko reklama mora trajati?

Reklamni spotovi mogu trajati od 10 do 60 sekundi, po potrebi i više. Njihova cijena varira s obzirom na trajanje. Već temeljem napisanog teksta, naš će vam tim sugerirati koliko će biti trajanje reklamnog spota, te izraditi financijski plan/prijedlog oglašavanja.

 

Kako možete biti sigurni da je reklama emitirana?

Radio Labin na upit izdaje terminski plan – dokument sa specificiranim vremenima u kojima će se reklama emitirati. Program je „živa stvar“, moguća su minimalna odstupanja od danih planova, ali na kraju nikad neće biti emitirano manje reklama od količine koju ste platili. Po završetku kampanje, na upit izdajemo i dokaznicu – dokument koji dokazuje da su reklame emitirane u točno određeno vrijeme. 

 

Kako znati na koje se sve načine mogu oglašavati?

Od spotova, oglašavanja na web stranicama, preko sponzorstava do promocija. Najučestalija i izuzetno efektivna forma oglašavanja su radijski spotovi, koji mogu varirati po trajanju (od 10 do 60 sekundi ili više), spotovi mogu biti producirani u našem studiju ili možemo dobiti gotov spot koji ćemo emitirati. Kad je potrebno reći mnogo toga i pojasniti rečeno, dobra opcija je produkcija promotivne emisije (trajanje od 1 min do 30 min ili više). Sadržaj, pitanja i tematika se dogovara s marketinškim timom Radio Labina i s urednikom emisije. Posebno smo ponosni na najnoviji oblik promocije, a to je javljanje uživo, gdje naš mobilni studio selimo na vaš event ili u vašu tvrtku. Uz oglašavanje putem web stranice Radio Labina i društvenih mreža, možemo ponuditi i posebne promocije gdje kombiniramo promo emisije, spotove kraće sekundaže i spotove duge sekundaže.

 

Je li moguće dio programa prenositi uživo iz tvrtke ili eventa?

Naravno, Radio Labin ima najnoviju tehnologiju za visokokvalitetan prijenos iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Postoji mogućnost zakupa prostora trajanja od minimalno 15 minuta, pa sve do nekoliko sati prijenosa. Za takav prijenos potrebna je samo električna energija i manji prostor gdje će se mobilni studio Radio Labina smjestiti. Cijena prijenosa zavisi o trajanju. Tehnički tim Radio Labina brine se da prijenos bude realiziran na vrhunskom nivou, novinarski tim brine se da prijenos bude zanimljiv u eteru, fotografski tim odmah objavljuje fotografije na društvene mreže čime dobivate gotov paket proizvoda!

 

Šta ako se želite oglašavati van granica našeg dometa?

Radio Labin surađuje s ostalim lokalnim istarskim radijskim postajama i može vam izraditi kampanju na više postaja u isto vrijeme ili samo na određenim. Ovisno o području koje želite pokriti svojom kampanjom, preporučit ćemo najbolje rješenje.

Što god zaželjeli reklamirati, mi ćemo pomoći da vaša poruka dođe do tisuća naših slušatelja.

Baš svaki dan, u svako vrijeme na svakom mjestu! Komunicirajte kvalitetno i učinkovito s potencijalnim korisnicima svojih usluga iskoristite najbolje što radio može dati, a mi ćemo vam vrlo rado u tome pomoći.