02.11.2021

Okupila se rukometna reprezentacija dva mjeseca prije početka Europskog prvenstva

Nakon što rukometnu reprezentaciju Hrvatske nismo gledali još od ljeta, izbornik Hrvoje Horvat okupio je igrače kako bi proveli što je više vremena moguće zajedno i razradili taktike i planove za to nadolazeće veliko natjecanje. Nažalost, na ovom okupljanju neće biti Luke Cindrića koji je zadobio ozljedu ramena u rujnu zbog koje je morao i na operaciju. Predviđena mu je nešto duža pauza, a koliko će ona trajati u njegovoj Barceloni još nisu naveli.

Treninzi i prijateljski ogled sa Slovenijom

Za očekivati je kako će igračima trebati nešto vremena kako bi se ponovno uigrali, a upravo je to cilj ovog okupljanja. U sklopu što bolje pripreme, reprezentacija je dogovorila i prijateljsku utakmicu protiv Slovenije. Iako je rezultat u takvim pripremnim utakmicama uglavnom u drugom planu, ova bi utakmica mogla biti sjajan način da se Hrvatska vrati na pobjedničke staze. Prema procjeni Supersport kladionice, Hrvatska bi trebala biti blagi favorit u tom susretu. No, jasno je da će Horvat ovdje pokušati svakom igraču dati šansu te doći do zaključka što funkcionira u igri Hrvatske, a što bi trebalo dodatno popravljati.

Utakmica će se igrati u Novigradu

Hrvatski i slovenski su se savezi dogovorili kako će se najavljeni prijateljski ogled odigrati 6. studenog u Novigradu, a trebao bi početi u 18 sati. Također, iz HRS-a su najavili kako ćemo, zahvaljujući razvoju tehnologije prijenosa uživo i HTV-u 2, nakon par mjeseci ponovno moći gledati najbolje hrvatske rukometaše u akciji.

Popis igrača

Igrači kojima je izbornik Hrvoje Horvat odlučio ukazati povjerenje su sljedeći:
Vratari: Ivan Pešić (Meškov), Kristian Pilipović (Schaffhausen), Matej Mandić (PPD Zagreb)
Lijeva krila: David Mandić (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Wisla)
Desna krila: Ivan Čupić (PPD Zagreb), Vlado Matanović (PPD Zagreb)
Pivoti: Leon Šušnja (Wisla), Marin Šipić (PPD Zagreb), Veron Načinović (Montpellier)
Lijevi vanjski: Halil Jaganjac (Nexe), Zvonimir Srna (PPD Zagreb)
Desni vanjski: Ivan Martinović (Hannover), Luka Šebetić (Motor)
Srednji vanjski: Domagoj Pavlović (Melsungen), Ante Gadža (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel), Tin Lučin (Wisla)
Pričuve: Moreno Car (Nexe), Borna Manci Mičević (Nexe), Marin Jelinić (Nexe), Nikola Grahovac (PPD Zagreb), Filip Vistorop (PPD Zagreb), Luka Lovre Klarica (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Göppingen), Ante Kuduz (Vardar)
Kao što smo rekli, poziv izborniku je morao zbog ozljede otkazati Luka Cindrić, ali i Fran Mileta iz istog razloga.

Što nas čeka na Europskom prvenstvu?

Europsko prvenstvo će započeti 14. siječnja iduće godine te će trajati do 30. siječnja. Ono će se igrati u Mađarskoj i Slovačkoj, a Hrvatska se nalazi u skupini C gdje su još Srbija, Ukrajina i dobro nam znani protivnik – Francuska. Na natjecanju će sudjelovati 24 reprezentacije, a one će biti podijeljene u šest skupina. Iz svake će skupine dalje proći dvije reprezentacije te će se nakon toga od ukupno 12 reprezentacija formirati nove dvije skupine od po šest sudionika. Još jednom će samo dvije najuspješnije proći dalje te tako formirati polufinalne parove. Naravno, nakon polufinala ćemo imati finalni susret u kojem je, podsjetimo, na zadnjem Europskom prvenstvu igrala baš Hrvatska kada je izgubila od Španjolske rezultatom 22:20.