Lokalne vijesti

23.04.2021

Federika Mohorović Čekada: Udvostručujemo naknade za novorođenčad, a boravak u vrtiću za drugo dijete postaje besplatan

Kandidatkinja IDS-a za zamjenicu gradonačelnika Labina i aktualna zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada danas je predstavila treći dio predizbornog programa, naziva „Labin za sve generacije“. (ton – Federika Mohorović Čekada). Najavila je i osiguravanje asistenata u vrtiću i pomoćnika u nastavi svoj djeci s teškoćama, a partnerskim odnosom s udrugama civilnog društva osnažit će status osoba s invaliditetom u društvu.

Aktivnosti u budućem mandatu su i gradnja novog dječjeg vrtića na Vinežu, te osiguravanje kvalitetne institucionalne skrbi u novom Domu za starije osobe, ali i širenje izvaninstitucionalne skrbi u sklopu dnevnog centra. Jedna od mjera tiče se aktivnog i odgovornog građanstva, koje, smatra Mohorović Čekada, mora započeti od malih nogu, edukacijom najmlađih sugrađana, stoga nastavljaju s uvođenjem građanskog odgoja i obrazovanja za učenike viših razreda osnovnih škola. (ton – Federika Mohorović Čekada 1).

Sport i kultura također su obuhvaćeni ovim dijelom programa.

Nastavak izgradnje sportske infrastrukture u Gradu Labinu odnosi se, prvenstveno, na pomoćno igralište s umjetnom travom na Vinežu, kao i sanaciju gradskog stadiona i prilagođavanje uvjetima 2. HNL. Što se tiče kulture, fokus stavljamo na modernizaciju ustanova u kulturi, kao budućeg generatora i glavnog organizatora kulturnih i umjetničkih događanja u gradu. Uz to, planira se i energetska obnova i rekonstrukcija zgrade kina i Umjetničke škole.“, zaključila je kandidatkinja IDS-a za zamjenicu gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.