Lokalne vijesti

30.08.2021

Antonina Martinčić i Mihael Andrejević najbolji na Trofeju Holcima u sportskom ribolovu

U organizaciji Društva športova na moru " Koromačno" jučer je na obali Holcima održano natjecanje u sportskom ribolovu za juniore uzrasta do 12 godina i 13-16 godina kojim  se ujedno proslavila 95. godišnjica Holcima.Uz pozdravnu riječ domaćina prisutni su velikim aplauzom uputili  Holcimu čestitke za njihov jubilej  i posebnu zahvalu  za  susretljivost i pomoć  u organizaciji natjecanja. U natjecanju je, uz prohladno vrijeme  i  jaku buru, sudjelovalo  17  natjecatelja  iz  DŠM Koromačno,  SRD Plomin, SRD Galeb iz Raše  i SRD  Zubatac iz Lovrana. U kategoriji do 12 godina u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Antonina Martinčić iz raškog Galeba, druo Emili Uhač iz lovranskog Zubatca, a treće Maximilian Tumpak iz Koromačna. 

Prvo mjesto u ekipnom plasmanu u kategoriji do 12 godina pripalo je ekipi raškog Galeba u sastavu Antonina Martinčić i Vito Diminić. Drugo mjesto osvojili su Matej Husić i Maximilian Tumpak iz Koromačna, a treće ekpa lovranskog Zubatca Emili Uhač i Antonio Blažić. Najveću ribu, pica od 187 grama, ulovila je Antonina Martinčić. Ukupno je ulovljeno 53 komada ribe, odnosno 2 kilograma i 409 grama. U kategoriji od 13 do 16 godina najbolji je bio Mihael Andrejević iz lovranskog Zubatca. Drugo mjesto osvojio je Eric Praiz iz raškog Galeba, a treće Luko Pavičević iz Zubatca Lovran. 

U ekipnom plasmanu prvo mjesto je pripalo ekipi lovranskog Zubatca u sastavu Luko Pavičević i Mihael Andrejević. Drugo mjesto osvojila je ekipa raškog Galeba Toni Martinčić i Eric Praiz, a treće Gabrijel Salomon i Filip Modrušan iz Plomina. Najveću ribu,  fratra  od  144 grama,  ulovio  je  Filip Muškardin  iz Plomina. U ovoj kategoriji ukupno je ulovljeno  98  komada riba, odnosno  4 kg.