Lokalne vijesti

15.10.2021

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Sveta Nedelja

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Sveta Nedelja obilježila je danas Dan općine, 16. otobra. Govoreći na svečanosti kojoj su nazočili saborski zastupnik Emil Daus, zamjenik istarskog župana Tulio Demetlika, načelnici susjednih općina, predsjednik Općinskog vijeća Nenad Radičanin istaknuo je kako su općina s velikim potencijalima: (ton – Nenad Radičanin). 

Posljednje, danas, gotovo već dvije godine ispred nas su postavile mnogobrojne izazove, pazi se i gleda na svaku kunu javnog novca, ali bez obzira na sve, naša je općina i dalje mjesto u kojoj su svima pruženi jednaki uvjeti za život, iz koje mladi neće odlaziti u potrazi za nečim boljim, u kojoj se gradi i ostaje na svojoj djedovini i koja ima svoje stabilno poslvoanje i uredno servisira svoje korisnike, kazala je općinska načelnica Irene Franković. (ton – Irene Franković), posebno je istaknula načelnica. Govoreći o razvoju rekla je: (ton – Irene Franković 1). 

U ime načelnika i načelnica grad i općina Labinštine dan općine Nedešćancima je čestitao gradonačelnik Labina Valter Glavičić kazavši kako su nam naši stariji u dotu ostavili puno toga: (ton – Valter Glavičić). Ustvrdio je i kako je pred Labinštinom puno zajedničkih velikih projekata. Istarska županija za vas će uvijek imati otvorena vrata, a kroz suradnju možemo puno toga napraviti, rekao je pozdravljajući okupljenje i čestitajući u ime istarskog župana i svoje osobno Dan općine, zamjenik župana Tulio Demetlika primjetivši: (ton – Tulio Demetlika). 

Čestitke je Nedešćancimaza njihov dan uputio i saborski zastupnik Emil Daus. Na svečanoj sjednici općinsko je priznanje uručeno ladom 9-godišnjem Luki Blaškoviću, iznimnom, kako je rečeno u obrazloženju nagrade, sportskom talentu, nogometašu i kapetanu predtakmičara HNK Rijeka. Svečanu sjednicu svojim je nastupom uveličala kantautorica Elis Lovrić

Sutra na 16. otobra u šatoru postavljenom kraj škole će se od 11 do 13 sati održati „Marenda za 16.otobra“. Uz toplu marendu kušat će se vina lokalnih vinara. „Marenda za 16.otobra“, uz pokroviteljstvo Općine Sveta Nedelja i njezine Turističke zajednice održat će se u pridržavanje svih epidemioloških mjer. Ulaza u šator će biti moguć uz Covid potvrdu, dokaz o preboljenju ili negativan COVID test. Od 10 do 13 sati Društvo gljivara „Martinčica“ održat će i tradicionalnu izložbu gljiva i samoniklog bilja.