Lokalne vijesti

08.11.2021

Promovirane ''Vrajže Istrijanke''

U subotu navečer, a povodom Godine čitanja te u sklopu programa Labinska republika čitanja u  u organizaciji Društveno kulturnog  centru Lamparna i Srednje škole Mate Blažine u Lamparni  je održano predstavljanje knjige Daniela Mohorovića „Vrajže Istrijanke“.  Vrajže Istrijanke, njih sedam, predstavio je autor, a o knjizi je govorila i urednica Majda Milevoj Klapčić te lektorica Božena Višković.  

 
Promocija je održana skoro godinu dana nakon što je knjiga tiskana, pa Daniel Mohorović kaže fala bogu: (ton – Daniel Mohorović). Zahvalio je svim akoji su pomogli u realizaciji knjige: (ton – Daniel Mohorović 1). 
 
Promociju i Vrajže Istrijanke pozdravio je i pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica: (ton – Vladimir Torbica). Vrajže Istrijanke je zapravo projekt, koji je krenuo sa stranicomna društvenim  mrežana, a nastavljen s natječajem za školarce kojeg također podržava Istarske županija: (ton – Vladimir Torbica 1). I Torbica se slaže da bi dobro došli i Vrajži Istrijani: (ton – Vladimir Torbica 2). 
 
Promociju je glazbenim nastupom uveličala Elis Lovrić koja je zapravo u subotu uvečer bila osma vrajže Istrijanka: (ton – Elis Lovrić). Dugoočekivana promocija bila je popraćena izložbom slika, portretima vrajžih Istrijanki, Alide Blašković Koroljević. Inače, Vrajže Istrijanke su Giuseppina Martinuzzi, Antina Kranjac (Tonina Banica), Katarina Kata Pucić, Pjerina Juričić, Marija Crnobori, Tatjana Arambašin Slišković i Daša Drndić.