Lokalne vijesti


 

21.12.2021

Druženje i natjecanje najmlađih selekcija Labinske škole rukometa

U Sportskom centru Franko Mileta u subotu je održano natjecanje najmlađih selekcija Labinske škole rukometa. Polaznici škole rukometa OŠ Ivan Batelić iz Raše, škole rukometa OŠ Matija Vlačić iz Labina te kategorije U8, U9 i U10 natjecali su se u tri discipline, u mini rukometu, štafetnim igrama te natjecanju preciznosti. Stručni kadar Labinske škole rukometa potrudio se organizirati druženje na visokoj razini kako bi svi polaznici sretni i zadovoljni otišli na zimske praznike. U sklopu sportskog djela svi polaznici su se podijelili u 6 timova koji su svoje bodove skupljali osvajajući bombone. Pobjednik je bila ekipa koja je osvojila naviše bombona, ali na kraju dana sve polaznici s obzirom na trud i zalaganje koje su pokazali proglašeni su pobjednicima. Nakon sportskog djela uslijedilo je kratko druženje uz pizzu koju je ovom prilikom sponzorirao partner Labinske škole rukometa Pizzeria Pineta.

Sezonu završile i mlađe kategorije labinskih rukometaša i rukometašica

S prvenstvenim utakmicama prošlog su vikenda završile mlađe kategorije labinskih rukometaša i rukometašica. Momčad U17 RK Rudar Adria Oil u nedjelju je odigrala zaostalo 3. kolo 1. HRL regija 1 protiv RK Ogulina i RK Karlovca. Očekivano, međutim uz puno muke kovari su pobijedili RK Ogulin rezultatom 32-31 dok su u drugoj utakmici protiv RK Karlovca izgubili rezultatom 32-26. RK Rudar Adria Oil na odmor odlazi na 8. mjestu sa 8 osvojenih bodova u 11 odigranih utakmica. Nastavak prvenstva očekuje se već 15. siječnja kada je na rasporedu 8. kolo i gostovanje u Gospiću. Ekipa U14 ŽRK Rudar u nedjelju je gostovala u Crikvenici gdje su odigrale 4. kolo 1. HRL regija 3 protiv RK Rugvice i RK Trešnjevke. U prvoj utakmici protiv Rugvice labudicama je pozitivan rezultat izmaknuo za samo 1 gol, upisale su poraz rezultatom 32-31. U drugoj utakmici proti RK Trešnjevke ishod isti, međutim ovoga puta protivnik je slavio s puno uvjerljivijim rezultatom 20-12.ŽRK Rudar na pauzu odlazi na 13. mjestu s 4 osvojena boda u 6 odigranih utakmica. 

Nastavak prvenstva se očekuje već 9. siječnja kada bi labudice trebale na gostovanje u Samobor u sklopu 5. kola. Dan nakon odigrane državne lige ŽRK Rudar je u sklopu Županijske rukometne lige odigrao utakmicu 3. kola protiv ŽRK Poreča u Poreču. Utakmica je završila pobjedom labudica 27-15.ŽRK Rudar na pauzu odlazi na 1. mjestu sa 8 osvojenih bodova u 4 odigrane utakmice, što je 2 boda više od drugoplasiranog ŽRK Umaga koji ima i utakmicu manje. U kategoriji U12 ŽRK Rudar nije odigrao utakmice 3. kola 1. HRL Regija 3 zbog odgode uzrokovane izolacijom jedne od protivničkih ekipa, međutim u ponedjeljak su gostovale u Poreču gdje su u sklopu 3. kola Županijske rukometne lige odigrale protiv ŽRK Poreča i pobijedile rezultatom 15-7. 

Mlade labudice su se ovom pobjedom učvrstile na 1.mjestu Županijske rukometne lige s 8 osvojenih bodova u 4 odigrane utkamice, što ja za 4 boda više od drugoplasiranod ŽRK Umag. Mladi kovari, momčad U11 odigrala je u nedjelju zaostalo 5. kolo Županijske rukometne lige protiv RK Umaga i u posljednjoj utakmici ove godine upisali su uvjerljivu pobjedu rezultatom 22-11. RK Rudar Adria Oil na pauzu odlazi na 3. mjestu sa 7 osvojenih bodova u 5 odigranih utakmica. Nastavak se očekuje početkom veljače kada je na rasporedu 4. kolo 1. HRL regija 1 u Labinu.