Lokalne vijesti

13.10.2022

Raški oporbeni vijećnici napustili sjednicu Općinskog vijeća

Vijećnici oporbe, tri vijećnika SDP-a, dva HDZ-a te vijećnica HSU-a, raškog Općinskog vijeća napustila su sinoćnju sjednicu Općinskog vijeća zbog nedobivanja odgovora na vijećnička pitanja. Sjednicu su napustili odmah nakon izglasavanja dnevnog reda, odnosno prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice održane 15. rujna. Razloge napuštanja sjednice iznijela je vijećnica HDZ-a Admira Žakula optuživši općinsku vlast za nepoštivanje poslovnika i samih vijećnika. 

 
O napuštanju sjednice vijećnik SDP-a Mladen Bajramović: (ton – Mladen Bajramović). "Ne budu li poštivali protokol, ne budu li poštivali pravilnik, mi nećemo imati razloga da ostanemo na takvim sjednicama. Donašaju se odluke o kodeksu, o vijeću časti, a sami krše kodeks, rade diskriminaciju", kazala je vijećnica HDZ-a Admira Žakula. Napuštanje sjednice oporbenih vijećnika komentirala je općinska načelnica Glorija Paliska: (ton – Glorija Paliska).
 
Odgovarajući na novinarsko pitanje da vijećnici čekaju odgovore od veljače i ožujka, Paliska je kazala: (ton – Glorija Paliska 1). Inače prema Poslovniku roku za pisani odgovor je 30 dana od njegova postavljanja. „Ukoliko je pitanje iz djelokruga Općine onda je 30 dana, no to ne vrijedi ukoliko se podaci moraju tražiti izvana“, veli općinska načelnica Glorija Paliska.  
 
 
Podsjetimo da su na sjednici od 15. rujna vijećnici oporbe imali vrlo zanimljiva pitanja, o ukidanju odluke o postavljanju rampe u Koromačnu, otkazivanju Fešte od pidoći u Trgetu, sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca, financiranju kapitalnog projekta 'Kulturno-komercijalni kompleks u Raši - Karlota', putu u Grčku.