Lokalne vijesti

06.12.2022

Labinski stari grad 11 će dana živjeti Božićnu bajku

Turistička zajednica Grada Labina uz potporu Grada Labina i ove je godine pripremila bogat blagdanski program. Božićna bajka starta 16. i završava 26. prosinca, rekao je danas na konferenciji za novinare prilikom predstavlhjabnja programa pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj: (ton – Borjan Batagelj). 

Bogat program otvaraju u petak, 16. prosinca The Swingers i Robert Mareković na pozornici koja će biti postavljena na gornjem dijelu Trga, tako da će se promet za vrijeme manifestacije normalno odvijati uz zaštitne ograde. Publiku će prije Swingersa svojim rockabilly-bluesom zagrijati grupa River Sharks. 

Subota je posvećena djeci U najavi je dolazak Djeda Mraza, koji će labinskim prvašićima i djeci od 3 do 6 godina koja ne pohađaju vrtiće, podijeliti darove, a potom će za njih biti upriličena i dječja kazališna predstava. Uz maskote i animaciju te prigodnu glazbu, pozvani su i ostali klinci i klinceze da se to jutro podruže i provesele na starogradskom trgu. Koncert će navečer održati Udaraljkaški ansambl Bum Bam Umjetničke škole Matka Brajše Rašana te glavna zvijezda večeri Mia Dimšić. U nedjelju 18.prosinca nastup je mješovitog zbora Zajednice Talijana Giuseppina Martinuzi, Gradskog orkestra i Klape Rišpet. 

Uslijedit će tri malo „mirnija“ dana, kada će se uz bogatu gastro i eno ponudu sa štandova i adventskih kućica, koje će dijelom biti dodijeljene i labinskim humanitarnim udrugama, prisutni zabavljati uz već znane lokalne „cover“ izvođače, svake večeri od 19 do 22 sataU u četvrtak, 21.prosinca nastupit će pulska Dogma i labinski DJ-evi. 

Petak, 23.prosinca počinje nastupom Predraga Ljune i benda Restless Sea, a glavna zvijezda večeri jre Neno Belan i njegovi Fiumensi. Na badnju večer već tradicionalno, uz ugodno druženje, kuhano vino i blagdanske slastice, do samog početka mise „polnoćke“ zabavljat će nas domaći cover bend Side Effects. U ponedjeljak, na blagdan sv. Stjepana 26. prosinca u Gora Glušići će se paliti tradicionalni blagdanski „kres“, uz uprizorenje živih jaslica te glazbu, zabavu, druženje i prigodnu ponudu hrane i pića. 

Ovaj je događaj također obojan u humanitarne boje, kako i priliči vremenu darivanja i zajedništva. Za kraj 11-dnevnog druženja u starom Labinu tu je posljednji ovogodišnji glazbeno-vinski događaj, “Sipping Sessions” u prostoru crkvice sv. Stjepana, u samom središtu starogradske jezgre, za čiju se organizaciju brine labinsko Pučko otvoreno učilište.Svi glavni večernji koncerti započinju u 20.30 sati. 

Naša Božićna bajka poprima sve veći oblik, kazala je direktorica Turističke zajednice Astrid Glavičić: (ton – Astrid Glavičić). Dobra se pokazala ideja od prošle godine da advnetske svečanosti sa Zelenica preselimo u labinski Stari grad, ustvrdio je gradonačelnik Valter Glavičić: (ton – Valter Glavičić). Posebbno je istaknuo humanitarnu lutriju koja će se održati u nedjelju, 18. prosinca: (ton – Valter Glavičić 1).