Lokalne vijesti


 

06.02.2023

U Kinu Labin kazališna predstava ''Ljubavna pisma''

U susret Valentinovu, Pučko otvoreno učilište Labin organizira kazališnu predstavu "Ljubavna pisma" u nedjelju 12. 2. 2023. s početkom u 19.00 sati u sali Kina Labin. Ulaznice je moguće nabaviti sat vremena prije početka predstave na blagajni kina ili rezervirati na mail kino-labin@uciliste-labin.hr. Cijena ulaznice je 9 EUR/67,81 KN.

ŽIVOTI U PISMIMA

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima. U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti?

Melodrama Ljubavna pisma najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu nastala iz pera plodnog američkog dramatičara A.R. Gurneya. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu. Od tada je ovaj jedinstven dramski tekst izveden nebrojeno puta po cijelom svijetu, a u glavnim ulogama okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver, Elizabeth Taylor i drugih.

U Hrvatskoj je ovaj tekst praizveden prije dvadeset godina u Teatru u gostima, a uz Anu Karić u ulozi Melisse, u ulozi Andyja nastupali su Relja Bašić, Boris Buzančić i Boro Miholjević. U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe.

Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmjeh, ali i poneko sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Dobrodošli na kazališnu predstavu u Kino Labin!

Novosti oko programa u Kinu Labin pratite na web-stranici (www.uciliste-labin.hr) ili na društvenim mrežama.