Lokalne vijesti

29.03.2023

Velik interes za istočnu Istru na turističkom sajmu Place2Go

Proteklog vikenda u zagrebačkoj Areni održan je jubilarni 10. međunarodni turistički sajam Place2Go. Među 200 izlagača iz čak 17 zemalja predstavila se i istočna Istra, odnosno Turističke zajednice Labina, Raše i Svete Nedelje. Na sajmu su brojni posjetitelji mogli saznati više o outdoor ponudi istočne Istre te manifestacijama koje se nude: od šetnje na Skitaču koja je planirana za 1. travanja od strane TZ-a Labin do Vinske šetnje u Svetoj Nedelji koja je na rasporedu 29. travnja. Apsolutni hit bila je najava TZ-a Raša o skorom otvaranju rudnika kao novog turističkog proizvoda za što se tražila informacija više.

U prezentaciji istočne Istre sudjelovao je i Bike Centar Rabac sa svojim električnim biciklima i quadom, koji su na sajmu privukli sve generacije, veli direktorica Turističke zajednice Svete Nedelje Bianca Dagostin: (ton – Bianca Dagostin). Najčešći posjetitelji su bili, kaže direktorica Turisitčke zajednice Labina Astrid Glavičić: (ton – Astrid Glavičić). Uz letke o pješačkim i biciklističkim stazama komunikaciju s posjetiteljima posebno je olakšala: (ton – Bianca Dagostin 1), zaključuje direktorica Turistilke zajednice Svete Nedelje Bianca Dagostin.

Pored izlagačkog dijela, bila je to odlična prilika za sklapanje i novih suradnja te upoznavanje primjera dobre prakse u drugim destinacijama. Sudeći po uspješnom nastupu područje Labinštine očekuje uspješna turistička sezona koja kreće već u prvim proljetnim danima.