Lokalne vijesti

10.05.2023

Nogometaši Rudara u finalu Kupa Istre

Boljim izvođenjem jedanaesteraca nogometaši Rudara su jučer u polufinalnoj utakmici Kupa Nogometnog saveza Istarske županije rezultatom 5:4 pobijedili nogometaše pulskog Uljanika i plasirali se u finale. U regularnom dijelu bilo je 1:1.Bila je to vrlo nervozna utakmica s obje strane. Dok se svi igrači još nisu ni zagrijali, Rudari su vodili 1:0. Golja je nanizao nekolicinu gostujućih igrača, te uposlio Jašarevića koji postiže pogodak za 1:0. Nakon pogotka, igralo se između dva šesnaesterca bez šansi, da bi nakon jednog kornera Topić najbolje reagirao u šesnaestercu te izjednačio rezultat na 1:1. 

Do 43. minute se nije ništa posebno događalo, a onda drugi žuti za Bilića, po mnogima više nego diskutabilnog. Vjerojatno bi bilo drugačije da je kod prvog žutog kartona Bilića, Gobetu pokazan direktan crveni zbog šamaranja labinskog igrača. Nekako je sve u tim trenucima išlo na mlin Uljanikovaca, ali su se Rudari izdigli iz svih tih situacija koje su ih dodatno motivirale. Preko Juričića i Rudana stvorene su jedine dvije prave prilike u 2.poluvremenu, ali ih napadači Rudara  nisu uspjeli realizirati. Uljanikovci, osim jalove inicijative zbog igrača više, nisu ni u jednom trenutku opasnije zaprijetili. 

Nakon 90. minuta pristupilo se izvođenju penala, a labinski su nogometaši bili precizniji, odnosno Blažina je bio  bolji u obrani penala od svojeg kolege na drugoj strani. Blažina je obranio Jokiću i Veličkoviću, dok je kod Rudara neprecizan bio Dadić, da bi ključni jedanaesterac Toni Rudan pretvorio u finalni susret Jadran Poreč-Rudar koji je na rasporedu koncem svibnja.